marți, 10 august 2010

Iar!



Dumnezeule mare! Iar o luăm de la capăt cu prostiile! Iar umblă prin ţară Pulimea Sa ca Vodă prin lobodă, înjurându-i pe parlamentari, iar ne prostim cu ANI, iar discuţii inepte pe teme cretine, iar încearcă PDL să se "desprindă" de băsescu, la şto, că ei şi partidul oricum nu există decât PRIN băsescu, Crin iar se păruieşte cu Ponta,  timp în care industria tocşoaielor duduie de mama focului.

Iar şi-a parcat EBA aiurea tancul ăla cumpărat din munca sa de model(rumoare în sală, râsete, aplauze!), iar au sărit tabloidele de cur în sus. Iar se războiesc trusturile de presă între ele, iar unii, mai disperaţi, mai că-l omorâră pe mogulul trustului concurent. Sigur, într-o lume civilizată aşa ceva nu se face, dar cine spune că România este parte a lumii civilizate?  Iar s-a păruit Jiji cu Piţurcă, iar e în criză "Steaua". Dar când n-a fost echipa asta în criză, din momentul în care a încăput pe mâna unui dement megaloman?

Ce au toate astea cu agenda cetăţeanului? NIMIC! Nici până acum nu s-a elaborat schema de compensare a creşterii costurilor gigacaloriei. Inflaţia galopează, mânată şi de reducerea drastică a consumului. Dacă nu ar exista Dacia şi Nokia, România nici n-ar exista pe harta ţărilor exportatoare, în timp ce China a avut un excedent comercial de 28,7 miliarde de dolari doar în iulie!

E firească nemulţumirea oamenilor faţă de guvernare, deşi mulţi îşi merită soarta, pentru că au votat cum au votat. Să ne înţelegem bine: când faci o alegere, îţi asumi toate consecinţele ei. Văd acum un soi de angelism la mulţi dintre cei care stăteu ca boii la cozi interminabile, tremurând de teamă că nu li se alege "giuvaierul" şi vin "comuniştii" . "Vai, ce catastrofă! Ce am sperat noi şi ce-a ieşit!" Asta după un mandat de cinci ani cu nebunu'!

Din păcate nici PSD, nici PNL nu reuşesc să construiască o alternativă credibilă la actuala guvernare. Plus că în PNL sunt unii care toarnă, din motive personale, gaz peste focul conflictului, real, dintre Ponta şi Antonescu. Poate că orgoliile lor rănite se vor vindeca aşa, dar preţul plătit pentru această vindecare va fi, pentru ambele partide, ceva ani în plus în opoziţie.

O ultimă remarcă: nimeni n-a contestat faptul că Pulimea Sa se simte bine în România. Ar fi ciudat dacă s-ar simţi rău. Dar nu de el e vorba, ci de amărâţii ăia pe care îi îndemna să se care dracului în lumea largă, dacă nu le convin salariile de aici.  Ei au tot dreptul să fie critici, chiar nedrepţi în critica lor. Iar băsescu n-are niciun drept să le bată obrazul celor care critică. Mai bine şi-ar da palme pentru măgăriile spuse acum câteva zile, care îl descalifică. Dar la el şoriciul e gros, tupeul şi nesimţirea cât Everestul...

2 comentarii:

Shadow spunea...

@Dle Gheorghe

Numai intr-o tara "bananiera" sau mai bine zis condusa din "baobab" sau din "banan" inflatia creste in acelasi timp cu scaderea consumului. Fara misto dar ponta este plecat si el din baobab.
Eba? e doar brandul nostru de tara iar "jiji" este masculinul de la udrea.

cristi spunea...

Daca ar galopa inflatia ca urmare a cresterii TVA ar fi bine. Dar nu o face, de abia se misca si inflatia asta... si e un semn al naibii de rau. Din cauza lipsei de bani marirea preturilor duce doar la o scadere a consumului si nu la devalorizarea monedei. Asta indica un lucru pe care putini il recunosc acum (Krugman de ex.): suntem in depresiune. Nu numai noi, toata lumea, desi la noi e mai rau din motive cunoscute.
Cum se iese dintr-o depresiune se stie, insa e neplacut mai ales pentru unii bogati - pentru ca presupune solidaritate reala - si pentru neoliberalii a caror dogma e invalidata. Asa ca politicienii, nu doar ai nostri ci si din America, Germania, Anglia etc. prefera sa mearga pe calea minimei rezistente: pe moment dogma neoliberala inca dicteaza politicile si o va face pana situatia se va inrautati destul pentru a se ajunge la revolte sociale. Atunci, ca si in anii 1930, se vor adopta solutii keynesiene fie democratic fie de catre regimuri fasciste.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...