joi, 12 august 2010

6%



"Capitaliştii" României o duc tot într-un vaiet: ne jupoaie statul! Dovada? Din impozitele pe profit se încasează efectiv DOAR 6%! Asta uită să ne spună drăguţele mioare, care behăie pe toate posturile de televiziune şi se plâng că sunt jupuite! 6%! Practic, e ca şi când economia României n-ar produce NICIUN profit.

Şi atunci e normal ca Pulimea Sa să se facă avocatul lor şi să ceară imperativ impozitarea pensiilor nemernicilor de pensionari, care nu mai mor dracului odată, să scadă şi CAS! La fel, e normal să ceară desfiinţarea sistemului de protecţie socială, că şi ăsta ia profitul de la gură oiţelor capitaliste, plăpânde şi speriate de lupul pensionar şi de cel bugetar.

Asta e adevărata Românie. O ţară care eşuează în tot ceea ce-şi propune, pentru că nu are cetăţeni.  Pentru că nu are elite. Şi nici politicieni responsabili. Să trăiţi bine!

5 comentarii:

Anonim spunea...

1. Sursa datelor?
2. Te prefaci ca uiti (sau poate chiar nu ai habar si atunci e mai grav) ca impozitul pe profit reprezinta numai o mica parte din totalul contributiilor pe care o firma le suporta. Dupa cm probabil (nu) stii, grosul este reprezentat de contributiile sociale.

Anonim spunea...

Pestele dela cap se imputeste

"Capitalistii" Romaniei vad ca clientela politica a PDL fura ca in codru,si atunci ei gandesc de ce sa-si achite obligatiile? Sa aiba astia de unde fura si mai mult? Totusi furtul acesta la scara ne mai intalnita, si pe fata, trebuie sa dea de gandit acestui popor. Solutia, cred eu cu sperante, o va da populatia in toamna. Atunci populatia va vedea ca a fost sacrificata, in timp ce clientela politica a PDL s-a imbogatit pe spinarea amaratilor, dar cinstiti.

Constantin Gheorghe spunea...

Sursa este Ministerul de Finanţe. Iar faptul că o firmă plăteşte contribuţii sociale n-o scuteşte de celelalte obligaţii. Era pur şi simplu o constatare: că din estimările MF privitoare la veniturile din impozitul pe profit s-au încasat doar 6%. Atât şi nimic mai mult. Pentru mine este semn de evaziune fiscală. Ştiu, scuze se pot găsi oricând, dar faptele rămân fapte.

Cosmin spunea...

Evaziunea fiscala se daotreaza incapacitatii statului de a impune respectarea legii.
Daca am inteles eu bine, Ministerul de Finante declara ca nu a fost capabil sa "atraga" mai mult de 6% din impozitul care trebuie platit conform declaratiilor companiilor. Deci nu este evaziune, este infractiune. Sau poate am inteles eu gresit.
Statul recunoaste cu nonsalanta ca este incapabil sa impuna respectarea legii, culmea fiind faptul ca tocmai aceasta este una din ratiunile de a fi.
Revin cu o obsesie (daca tot sustineti ca cei de dreapta au obsesii), refuzul conformarii voluntare la taxare al contribuabililor este relativ irelevant in contextul in care o autoritate publica platita din taxe nu isi face treaba. Vreau ca statul sa devina eficient in impunerea respectarii legii si apoi sa ma suprataxeze.

pacos spunea...

Fiecare agent economic depune lunar la ANAF o declaratie fiscala, care cuprinde obligatiile la bugetul de stat si de asigurari sociale de stat si o alta declaratie pentru decontul TVA. Daca nu le depune, primeste o scrisorica, prin care e anuntat ca nu le-a depus si ca va plati o amenda. Daca le-a depus, trebuie sa plateasca pana la data de 25 ale lunii sumele inscrise in declaratiile respective. Din cauza unei eroari (s-a platit cu cateva sute de lei mai putin la impozitul pe profit), la interval de 30 - 45 zile, mi-a venit o scrisorica cu penalitati de intarziere si accesorii de 15 lei. Asa ca nu m-as grabi cu evaziunea.
N-as pune prea mare pret pe estimarile MF. Mai degraba e vorba de faptul ca nu prea mai sunt profituri pe la noi. Sau daca mai sunt, vorbim de sume mici, de cateva mii de lei.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...