luni, 30 august 2010

Albă ca Zăpada, tot o curvă ordinară



Sincer, nu prea mai aveam chef să scriu, şi oricum nu despre căcatul numit pompos "viaţă politică" pe malurile Dâmboviţei. Dar am auzit de "parabolele" lui Sebastian Lăzăroiu, şi m-au apucat dracii. Mai ales de la asta: "Unele texte, cum e cel de faţă, vor fi pentru iniţiaţi. Pentru neiniţiaţi întotdeauna lucrurile se dezvăluie în timp. Aşa că nimeni nu trebuie să dispere."

Adică un sociolog de mâna a şaptea, care şi-a câştigat şi el existenţa mânărind la greu sondajele, după principiul "Cine plăteşte nunta comandă muzica", se dă acum "iniţiat", Mare Maestru al Combinaţiilor Politice, şi transmite mesaje incifrate către partide, evident, în acord cu  interesele şi nevoile Pulimii Sale, că doar nu credeţi că e de capul lui. Nu, evident că nu!

Nu stau acum să văd cine sunt Moş Crăciun, Scufiţa Roşie, Albă ca Zăpada, Feţiţa cu chibrituri sau Capra cu trei iezi. Că nu are rost. Ce vrea să spună idiotul e mult mai simplu: "bă, nu vă bucuraţi de răul altuia! Că ce pierde PDL nu se duce la voi! Se duce la un partid ca nenăscutul PP al lui Dan Diaconescu."

Doar că ne crede tâmpiţi. Din două motive: partidul lui Dan Diaconescu nu se va face, pentru că idioţii care l-au conceput au apelat la DNA pentru a-l aduce pe şoricelul atomic în prim plan. Şi când ai o acuzaţie de şantaj în cârcă, nu prea văd mulţi judecători dispuşi să înregistreze partidul. Aşa că PP este doar un "iepure"( ca la atletism!) pentru Albă ca Zăpada. 

Albă ca Zăpada se va naşte, probabil, în lunile următoare, din disidenţa Cristian Preda-Monica Macovei-Cotoi, dar pe structurile actualului PDL. Ideea este că în vreo două ţări din Est, Polonia şi Slovacia, cred, partide de drepta nou înfiinţate din astfel de disidenţe au câştigat alegerile, vezi Doamne, plecând de la scârba populaţiei faţă de "vechii" politicieni. 

Doar că şi alea au folosit structuri existente. Că din nimic, nimic se face! Ce ne spune asta? Că boc va fi folosit până va arăta ca o lămâie stoarsă. Va aduna toate nemulţumirile posibile şi imposibile. Şi din negura crizei va apărea, ca Venus din spuma mării, Albă ca Zăpada, noul partid prezidenţial, care va dispune de o acoperire mediatică formidabilă. Şi iar vom vorbi despre "comunişti", despre mineriade, despre moguli(mai ales despre moguli!), despre sare, Poştă, despre pixelul albastru şi despre alte tâmpenii. Şi mereu li se va spune românilor: "Iată, acum aveţi ce vota! Sunt curaţi, sunt uscaţi! Sunt minunaţi!" 

Numai că Albă ca Zăpada este o curvă ordinară, cu himenul refăcut mediatic. Adică nimic nou sub soare!  

PS: sunt şi alţii care cred că Albă ca Zăpada e pe centura politicii   

2 comentarii:

cristi spunea...

E clar ce rol joacă DD. Şi e posibil să aibă vreo 8-10% în sondaje acum că face pe victima şi nu s-a pus încă nimeni cu tunurile mediatice pe el. DD e un tip care are foarte mulţi bani, o avere considerabilă pe care o afişează ostentativ dar pe care nu o poate justifica. Asta merge cu parchetul şi fiscul din cauza unei constituţii defecte, dar nu merge cu opinia publică. Şi o să apară întrebarea: dacă tipul ăsta a fost în stare să fure sau şantajeze în aşa hal fiind doar un patron de televiziune de ce o să fie în stare ca înalt demnitar al statului? Să fim serioşi: DD nu are nici o şansă iar Lăzăroiu ştie asta dar minte făcîndu-şi praf şi ultima fărâmă de reputaţie profesională.

Nu cred că mai merge aşa uşor cu păcăleli gen Preda, Macovei şi Cotoi. Da, vor încerca probabil, dar criza are un efect de duş rece asupra oamenilor: acum sunt mai alerţi şi mai puţin creduli. Orice guvern care vrea să şi câştige alegerile viitoare va trebui măcar să obţină premisele unei viitoare creşteri economice, dar asta nu se poate doar prin austeritate.

Off topic da important: nu mă aşteptam la aşa ceva de la PNL. Şi postarea dlui Voicu şi programul sunt complet lipsite de substanţă şi pline de lozinci stupide şi răsuflate. Aştept PSD-ul, poate au ei ceva mai bun.

Adrian Teacă spunea...

Am devenit un iniţiat, cred! Asta pentru că am reuşit să descifrez alegoria lăzăroiului. Adînc, frate! http://teaca.wordpress.com/2010/08/31/ii-basnim-ba/

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...