sâmbătă, 28 noiembrie 2009

Un loc de bună-ziua

Indiferent de faptul că va câştiga sau va pierde aceste alegeri, traian băsescu va fi un paria. I se vor ierta, poate, multe, sau oamenii vor uita. Dar nu va fi frecventabil. Pentru că nu şi-a lăsat un loc de bună-ziua. A călcat pe toată lumea pe coadă, a abuzat de putere, a macult totul în jurul lui. N-a avut şi nu are Dumnezeu.
A lăsa un loc de bună-ziua nu înseamnă să fii complice cu nimeni, dacă este vorba despre fapte imorale sau ilegale. A lăsa un loc de bună-ziua înseamnă să-ţi tratezi adversarul ca pe un potenţial aliat, să-l respecţi, chiar dacă nu eşti de acord cu el. Ion Iliescu şi Emil Constantinescu au fost adversari. Dar acum se pot întâlni şi pot conlucra, pentru că, dincolo de adversităţi, s-au respectat şi au respectat funcţia pe care au ocupat-o. Până şi în relaţia lui Ion Iliescu cu Regele Mihai a existat un loc de bună-ziua, chiar după începutul furtunos din anii 90.
Fanatizarea susţinătorilor lui băsescu este şi ea de rău-augur. Pentru că este în ea multă ură şi multă intoleranţă. Poate că unii dintre oranjgutanii de la vârful PDL îşi vor fi găsit deja un refugiu. Dar masa de fanatizaţi nu se ştie cum va reacţiona. Mai ales dacă băsescu îşi radicalizează şi mai mult discursul, la rupere, pentru că, nu-i aşa, e de "ori la bal, ori la spital!"
Realmente mi se face frică de momentul în care se vor anunţa rezultatele turului doi. Pentru că în societatea nostră nu mai avem moderatori şi nici valori stabilizatoare. Avem numai instincte. Proaste...

3 comentarii:

Lulutza spunea...

"The appointment of Romanian Dacian Cioloş to be the next agriculture commissioner can also be seen as a victory for France, which had long lent its support for Cioloş's bid for the position."

http://www.europeanvoice.com/article/2009/11/big-posts-for-large-countries/66559.aspx

QED

Lulutza spunea...

"...while a Romanian will be in charge of farm policy. This could raise eyebrows as Romania last year had millions of euros of farm aid frozen due to problems in the management of funds.

Mr Barroso, however, said it was an "insult" to suggest Dacian Ciolos, who was strongly backed for the post by the French, could not do the job for this reason."

http://euobserver.com/843/29062

De unde se vede ca un "bonjour" bine plasat aduce multe foloase personale...

Mai ales cind... o mina spala pe alta, iar in UE functiile astea nu se impart tarilor, ci persoanelor cu miini agile si palme catifelate...

http://www.michelbarnier.eu/127-l%E2%80%99europe-selon-dacian-ciolos

Asta este, sintem prea mici si prea idealisti pentru un razboi atit de mare!

Anonim spunea...

"Realmente mi se face frică de momentul în care se vor anunţa rezultatele turului doi."

sincera sa fiu nu-l vad iesind pe starda nici macar cu o surcica de sorcova, cu toata indarjirea cu care-l besteleste pe Tran Basescu :)

viviana

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...