marți, 17 noiembrie 2009

O ipoteză

Resurecţia asta neaşteptată a rusofobiei mi se pare inexplicabilă. Şi mai ales insistenţa pe vizita lui Geoană la Moscova, într-un moment în care colaboratori apropiaţi ai lui Pulea Vodă sunt acuzaţi de foşti procurori că prestează şi fac trafic de influenţă în favoarea unui grup economic rusesc.
Şi ce mi-a trecut prin minte? De vreme ce încă scriu, nu un glonţa de calibrul 7,65! Ci o ipoteză: dacă scandalul "Geoană la Moscova" este o mână de ajutor dată de ruşi lui traian băsescu, pentru a câştiga alegerile? De fapt, de unii ruşi, care se tem că, dacă se schimbă locatarul de la Cotroceni, îşi pierd poziţiile favorizate pe piaţă şi accesul la informaţii. Sau se tem de cheltuieli suplimentare, pentru a câştiga sprijinul noului stăpân. Cum ziceam, e o ipoteză. Nu pe atât de nebunească pe cât pare...Ruşii, mizând pe rusofobia românilor, pentru a-şi menţine favoritul la Cotroceni! Asta e, ei joacă şah, noi, table!

3 comentarii:

Lulutza spunea...

http://www.epochtimes-romania.com/articles/2009/07/article_51161.html

:D

N. Raducanu spunea...

A-i excita pe naivi cu pericolul pe care l-ar reprezenta o vizita unui om politic la Moscova, face parte din categoria unor prejudecati josnice. La Moscova acum la putere nu mai e partidul comunist (el e in opozitie si aderentii lui manifesteaza impotriva lui Medvedev si Putin). Rusia nu are granita comuna cu Romania. Razboiul rece s-a terminat si el demult, iar la Washington, in jurul Casei Albe, nu mai misuna neoconservatorii, ce viseaza doar la noi baze militare si conflicte pe glob. Basescu prin aceste acuzatii s-a compromis, iar a-l vota pe el inseamna o compromitere a oricarui intelectual.

casandra spunea...

Nu-i imposibil! Prietenul la nevoie se cunoaste, nu-i asa? Zilele trecute citeam pe internet despre facilitatile militare din portul Anvers si despre cam ce transportau americanii pe acolo in anii cand Basescu se plictisea prin zona. Pare imposibil sa nu se fi "imprietenit" cu alti curiosi din Est, rataciti printre respectivele facilitati militare. In fond, informatiile respective nu foloseau atat de mult Romaniei!Se poate ca prietenii vechi sa fie mai de folos decat prietenii noi de peste balta in aceasta campanie electorala...
Nu as judeca situatiunea - asta a fost istoria noastra! - daca Basescu nu ne-ar lua de prosti si nu ar avea un asa dispret pentru inteligenta noastra cand ne manipuleaza!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...