vineri, 6 noiembrie 2009

Noaptea sau vizichiul?

traian băsescu i-a chemat la Palat pe liderii partidelor politice, la ora 11, pentru a le anunţa Augusta Sa decizie în legătură cu viitorul premier. Să fi fost noaptea sfetnic bun? Sau vizichiul? De-o fi una, de-o fi alta, bucuroşi le-om duce toate, de-o fi Udrea, de-o Blaga!
Am serioase îndoieli că îl va numi pe Iohannis. Am mai scris de ce cred eu că nu va face acest compromis: pentru că îl pune într-o situaţie de inferioritate. Şi asta chiar în momentul în care campania sa este într-un impas, de vreme ce vrea să schimbe sloganul, considerat prea moale. În plus, mai bine aşa, decât cu un guvern pe care să nu-l poată controla acum, şi, dacă printr-o minune ajunge din nou preşedinte, şi nici după alegeri.
În plus, jocul ăsta la limita termenelor constituţionale îl va avantaja, spre exemplu, atunci când, cum am spus, câştigă un nou mandat, şi vrea să facă un guvern chiar şi în condiţiile păstrării actualei majorităţi parlamentare: poate şantaja cu alegerile anticipate. În fond, şi 2010 este deja un an pierdut, şi-l poate asuma aşa cum e, pentru că nu mai intră în cursă peste cinci ani, nu mai are de dat socoteală electoratului.
Cred că decizia pe care o va anunţa la ora 11, după întâlnirea cu FMI, alt element de presiune, ca să bage caterinca aia cu "interesul naţional" şi falimentul bugetar, era luată încă înainte de a-i da mandat lui Lucian Croitoru să formeze un guvern. Sigur, vom avea despre ce scrie(?!), vor zumzăi şezătorile televizate, iar în spatele scandalului, baraj de artilerie, frate! Dau portocaliii tunuri după tunuri! Dar cine să le audă?

3 comentarii:

Darius cel Tulbure spunea...

O să zică că rămânem aşa cum stăm. Cu Bok până după alegeri.

BTW, credeam că sloganul său este "De ce le e frică nu scapă".

Constantin Gheorghe spunea...

Ce-ai zice de "De ce mi-e frică, nu scap!"

Karakas spunea...

Nu il va ajuta schimbarea sloganului. Romanii s-au saturat cred de minciunile lui.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...