joi, 19 noiembrie 2009

La ce sunt buni foştii securişti şi turnători

Bine e să ai un mogul la dispoziţie, oricât i-ai urâ pe moguli! Pulea Vodă, un soi de Sfântul Gheorghe în luptă cu balaurul oligarhic, dădea aseară telefoane lui Crin Antonescu, lui Sorin Oprescu şi lui Kelemen Hunor, pentru a pune de-o şuetă la be unu tv! Că doar e o televiziune responsabilă, iar Radu Moraru are buze calde, limbă catifelată şi e vaccinat contra ruşinii.
Ce înţeleg eu din toată afacerea asta? Că omul nostru, Pulea Vodă, are probleme la cutiuţă. I s-a pus pata pe TVR, pe A3 şi pe Realitatea, şi INDIFERENT ce se va întâmpla, nu va accepta o confruntare în care sunt implicate şi cele trei televiziuni. Doar că nu poţi să ţii dezbaterea în garsoniera lui Dan Diaconescu! Că în afară de labe unu tv nu-i mai rămâne decât zero tv!
În afară de asta, în dezbateri ar trebui să existe şi un arbitru neutru. Năucii de la IPP se vâră şi ei în ghiveciul ăsta, propunând o dezbatere moderată de CTP. Adică fix moderatorul pe care şi-l doreşte cu ardoare traian băsescu, la care a visat toată campania asta electorală.
Acum cei din echipele de campanie ale lui băsescu şi Antonescu îşi screm neuronii şi se încaieră în aşa-zise "negocieri". Pentru a găsi motive care să facă imposibilă dezbaterea, fără să pară că-şi doresc asta şi pentru a putea da vine pe ceilalţi.
Singura miză a circului din ultimele zile are un singur scop: candidaţii să-şi "salveze faţa", să iasă cât mai neşifonaţi dintr-o situaţie în care s-au băgat singuri, pentru că echipele lor de campanie au prea mulţi talibani, şi prea puţini oameni raţionali. Iar când candidatul e şi mai taliban decât talibanii din subordine, rezultatul nu are cum fi bun.
Uite cum a reuşit traian băsescu să consume ultima săptămână de campanie pe o problemă care Nu se află pe agenda publică, şi cum a reuşit după o lună de campanie să nu dea socoteală pentru succesurile celor cinci ani de mandat. Vedeţi de ce e bine să-ţi iei în echipă nişte foşti securişti şi turnători de nădejde? Şi un mogul de bine, şi el fost securist? Că te scot ca nou din orice căcat!
PS: în timp ce scriam cele de mai sus, în timp record, pedeliştii şi peneliştii s-au înţeles. Mâine, la Palatul Parlamentului, sub "egida" IPP(oficină portocalie!), cu Robert Porcescu, calificat şi catifelat, ca şi Radu Moraru, pe post de moderator. Crin s-a predat, cu arme şi bagaje, lui Pulea Vodă. De ce? Nu ştiu şi nu mă interesează! Să fie sănătos! Dar caracterul lui este un zero barat!
Nu înţeleg însă de ce la Parlament? Ce vrea să ne spună cu asta Pulea Vodă? Parcă ura Parlamentul...Vrea să fie un soi de gest simbolic? "Vă mai fut cinci ani! De ce vă este frică, nu scăpaţi!"
A, şi încă ceva: azi, pe stradă, o păsărică mi-a şoptit că Joe Biden i-a cerut Măreţului Conducător să se retragă, să nu mai candideze. Ăsta a fost, de fapt, scopul vizitei lui aici. Răspunsul lui Pulea Vodă e demn de Ceauşescu: "Candidez! Mă vrea poporul!" Ştiu şi eu? Dacă unul precum Crin face ceea ce face, de ce n-ar fi adevărată iubirea "poporului"?

2 comentarii:

Dan Stoica spunea...

Nu mai fiti necajit, celor doua hahalere li s-a infundat: ii prinde sigur Mirciulica, acum ca stie unde vor fi vineri; nu se mai pot ascunde, praf ii face! Prevad ca va propune desecarea Oceanului Pacific si irigarea Saharei; sa vedem cum vor raspunde la astea, impotentii naibii (sau nenorocitii dracului, nu mai stiu cum le-a zis)! Hai PSD!!!!

Constantin Gheorghe spunea...

Dacă vreau tot unul ca băsescu la Cotroceni, nu e nevoie să votez pentru o clonă nereuşită, precum Crin. Votez cu originalul. Principial vorbind.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...