joi, 19 noiembrie 2009

Erecţia "liberală"

Patriciu, aflat în erecţie "liberală", vrea să dăm afară 80% dintre bugetari, nu din funcţionarii statului. Asta înseamnă, practic, privatizarea TUTUROR serviciilor publice în doar câteva luni. Statul rămânând, probabil, cu armata, o parte a poliţiei, şi serviciile secrete, pentru că tembelul dorea la un moment dat şi privatizarea justiţiei.
Să zicem că acest lucru ar fi fezabil. Cine ar cumpăra TOATE şcolile şi spitalele României? Cine ar putea cumpăra Metroul sau căile ferate? Dar cea mai importantă întrebare: cine va avea bani pentru a mai cumpăra serviciile respective?
Cine cumpără o şcoală, o face să obţină profit. Chiar şi în condiţiile în care statul ar da privaţilor o sumă pentru fiecare elev, părinţii tot vor fi obligaţi să dea bani în plus. Şi acum există abandon şcolar din motive economice. Ce ar fi dacă ar trebui să plătească şi mai mult pentru şcolarizare?
De fapt ideea asta a "statului minimal" o plimbă pe la televiziuni şi Crin Antonescu. Aş putea fi de acord şi cu ideea asta, a privatizării serviciilor publice, dacă România ar avea capitalişti. Dar când ştiu ce "capitalişti" sunt Patriciu şi alţii ca el, prefer statul maximal şi corupt. Cu el mai am o şansă, cu statul minimal şi cu capitaliştii noştri de cumetrie am rupt-o în fericire!

10 comentarii:

Anonim spunea...

"...prefer statul maximal şi corupt. Cu el mai am o şansă, cu statul minimal şi cu capitaliştii noştri de cumetrie am rupt-o în fericire!"
Iar eu anonimul, completez: neaparat coruptii sa fie de la psd si presedinte sa fie mircea geoana zis Prostanacu' (cu P mare), asa e, domnule "liberal de stanga"? Cata obiectivitate! Halal blog!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Vai, domnule Constantin Gheorghe, ce intrebare!:)) Cine ar avea bani?
Niste mafioti din interior care le-ar cumpara pe nimic si le-ar vinde apoi strainilor pe bani multi. Sau niste straini care le-ar cumpara pe nimic si ar da comision gras mafiotilor din interior. E o reteta super-simpla!

Anonim spunea...

S-a prins Hrebenciuc ca asa nu intra Geoana in turul doi si ati primit ordin sa il decredibilizati pe Crin Antonescu (doar,doar). Aveti grija ca vor fi niste schimbari in PSD dupa ce va pierde Geoana alegerile. Vedeti pe ce parte va situati.

ana_idu spunea...

eu sunt liberala de dreapta. de unde stiti ca in ipoteza statului minimalist "am rupt-o in fericire"? pentru ca pe aceste meleaguri nu prea am avut asa ceva. chiar si perioada monarhiei a fost prea scurta pentru a conta cu adevarat in discutia de fata.

poate ca pentru natiunea romana, poate doar pentru o vreme, interventia statului in economie ar trebui sa fie mai accentuata; poate ca nu. se poate discuta pe tema asta. si chiar se discuta, dupa revolutie, imi amintesc perioada studentiei in ASE, cand chiar dezbateam, intre prieteni, aceste chestiuni. va vizitez blogul tocmai pentru ca aici gasesc argumente chiar daca, nu sunt de acord cu valabilitatea unora dintre acestea.

cu stima,

diana usturoiu

casandra spunea...

Ce vreti, este ultima sansa, ultima strigare pentru beneficiarii neoliberalismului atoateprivatizator, dupa ce au distrus stabilitatea ecnomica globala!
Aici, la periferia europeana, poate ca mai merge discursul cu privatizarea, ca leac al tuturor durerilor, isi zic ei. In SUA, Germania, Franta, Japonia nu mai merge! Se vorbeste chiar de activitatea bancara, ca serviciu public, sistemul de sanatate american se schimba si le mai taie mana lacoma. De unde sa mai faca si ei un ban gramada daca sunt izgoniti din marile piete? De la fraierii din Romanica si de pe unde si-a intarcat dracu' copchii. Isi cunoaste bine marfa conu' Dinu. Niste lenesi cu capu', niste gaste bune de jumulit, creduli si egoisti pana la ultima suflare.

Pai daca raman doar 20% din bugetari, nici forte de ordine si aparare nu prea vor mai fi... Se termina cu sanatatea publica, asa cum este ea de oloaga, cu invatamantul public, cu serviciile sociale, cu tot. Cine are bani, traieste, cine nu, treaba lui! Si cei cu bani vor fi din ce in ce mai putini. Criza asta a pus pe butuci clasa mijlocie in toata lumea. Ne vom masura, de acum inainte, doar adancimea saraciei in care ne-am afundat, unii pana la capat, altii doar pana la genunchi. Nu Patriciu este de condamnat, eleste ce a fost mereu, un rechin. Prostii care stau sa-l asculte, chiar daca au doi lei in buzunar, si nici nu vor avea mai multi in viitorul previzibil, sunt de dispretuit...

Carmen spunea...

mai bine liberal si erect decat populist si bleg...

Constantin Gheorghe spunea...

Aşa o fi, dar erecţia aia nu-i a lui! E a statului! Că şi-a făcut averea dintr-o relaţie de-a dreptul incestuoasă cu statul! La fel cum şi-au făcut avere mai toţi liberalii României moderne. Puţină istorie ar ajuta în astfel de momente. Cum spuneam, capitalism de cumetrie cu statul, administrat tot de liberali. Mişto, nu?

Anonim spunea...

cu romanii se poate face un experiment pt a se observa cind incepe sa-i doara nenorocirile provocate de capitalismul mondial. in prostia si nebunia lor multi nici acum n-au vazut nimic ca de inteles nu se pune problema.in mintea lor mica unii nebuni nu pot pricepe ca democratie nu inseamna capitalism. le doresc sa ajunga ca milioane de americani sa locuiasca in corturi si sa faca foamea.

http://www.medicalnewstoday.com/articles/32800.php
astazi este cu mult mai rau!!!!!

http://www.youtube.com/view_play_list?p=37D873A3B7DB9ECA&search_query=Tent+city+highlights+US+homes+crisis

http://www.youtube.com/watch?v=LnVTqJjV5Uc&feature=PlayList&p=DAAE58B566132F16&playnext=1&playnext_from=PL&index=7


http://www.youtube.com/view_play_list?p=37D873A3B7DB9ECA&search_query=Tent+city+highlights+US+homes+crisis



http://www.youtube.com/watch?v=jmeHiFZUWtE&feature=PlayList&p=6EB5BC02039291C9&playnext=1&playnext_from=PL&index=62

http://www.spiegel.de/international/germany/0,1518,634122,00.html

http://thelastoutpost.com/video-1/fiat-paper/money-as-debt.html

Anonim spunea...

der
statul minimal este o prostie a vesticilor cretini care acum tipa sa le dea statul banii. tot timpul urlau cu privatizarea in anii 90 iar acum s-a ales praful fapt care ma bucura si le doresc si mai rau si lor si romanilor care nu stiu ce-i ala vest dar trancanesc.

Carmen spunea...

Vai, vai - cred ca se indigneaza nedreptatite averile PSD-istilor, PDL-istilor, UDMR-istilor, NuStiuCui-istilor - cum adica, ele sunt cumva de imaculata conceptie?
Va spun ca toate averile murdare au aceeasi mama-eroina (=statul), iar relatiile incestuoase de care pomeniti au avut si au loc datorita disponibilitatii de care, din nou si din nou, da dovada statul, printr-o parte dintre diversii sai "slujitori".
Care ar fi solutia?
Faceti curatenie in casa noastra.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...