joi, 26 noiembrie 2009

Coloana vertebrală a neamului

Simţeam eu că lipseşte ceva din peisajul ăsta al alegerilor, dar nu ştiam ce. Acum m-am dumirit! Unde au dispărut "intelectualii" lui băsescu? Cei care mergeau cu avionul prezidenţial la Neptun? nu îşi mai susţin "alesul"? Unde e Liicheanu? Unde e Pleşu? Nici măcar Patapievici nu mai e aşa tare-n clanţă! Deşi azi comite una nasoală, dar nasoală, de tot!
Mai ţineţi minte asta? "Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără şira spinării " Ei bine, în editorialul lui de azi, din EvZ, unde îi dă o copită lui Iohannes, scrie: "Aşa cum neamţul Carol I a fost omul providenţial al modernizării României, tot aşa suntem invitaţi să credem, prin hipnoză, că şi Johannis va fi omul providenţial al momentului. Doar că prinţul Carol nu a venit în ţară cu forţele şi interesele pe care le are acum în spate Klaus Johannis. E adevărat că regele Carol ne-a vertebrat; dar cu Johannis pe post de umbrelă pentru oamenii aflaţi în spatele lui riscăm să fim şi devertebraţi, şi lăsaţi în pielea goală."
Deci, până să vină Carol I, eram nişte nevertebrate, nişte patetice şi mizerabile târâtoare prin noroi, nişte râme. Cum veni neamţul, cum se schimbă situaţia. Iar acum coloana vertebrală a neamului românesc e traian băsescu, cu Piticul lui de Grădină Preferat, Bocuţ, cu tot! Şi dacă ticăloşii nu-l mai aleg pe Iubitul Conducător, gata, s-a dus dracului coloana vertebrală a neamului şi ne întoarcem la stadiul de târâtoare.
Sincer, nici Păunescu, nici Vadim, în zilele lor cele mai bune, n-au avut limbile atât de catifelate(Păunescu putea să lingă şi cu sârmă ghimpată, ceea ce, trebuie să recunoaşteţi, e o performanţă! Şi nu de puţine ori lăudatul ar fi preferat să fie doar muşcat de cur) precum Patapievici.
Acum, să faci dintr-un individ care are probleme cu coloana, coloana vertebrală a naţiunii e o ironie. Involuntară, fără îndoială, pentru că atunci când e de pupat în cur, Patapievici prestează temeinic şi extrem de serios. Ca un filosof ce se află.

Un comentariu:

Karakas spunea...

Pata Pata continua "opera" pupincuristica. Ei, ca niste ingerasi, inocenti nevoie mare, nu au nici un fel de interese in spate. Sigur ca exista interese de grup, si la unii si la altii. Important este ca acele interese sa nu deturneze sensul democratiei, ceea ce basescu si trupa au reusit din plin. Din pacate se impusca singuri in picior. Desi tipa nevoie mare ca sunt cu poporu', ei de fapt sunt cu popou fiecaruia.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...