joi, 19 noiembrie 2009

Capacitatea de negociere

Incredibilă ţara în care trăim! Voi vă puteţi imagina că diseară, când se iau decizii importante pentru viitorul UE, inclusiv în legătură cu alegerea unui "preşedinte" al Uniunii şi un "ministru de externe"(post pe care România l-ar putea primi, dacă băsescu nu ar urâ PSD şi pe Adrian Severin), România va fi reprezentată de un individ cu nimic mai bun decât Lukaşenko, "ultimul dictator" al Europei? Un individ care tocmai a atacat televiziunea publică, cu spume la gură, pentru că şi-a permis să se asocieze cu două televiziuni private pentru a-şi face mai bine datoria principală, aceea de a informa corect publicul.
Ce autoritate va avea băsescu în ochii şefilor de stat şi de guvern, când în România se desfăşoară sacandalul Hayssam, în care un fost procuror îl acuză pe şeful statului de legături cu un terorist, de plata unei recompense şi de însuşirea unei părţi din ea. Cum mai poate el promova şi apăra interesul naţional, când toţi fug de el ca de ciumă?
Nu ştiu ce rezultate va avea reuniunea specială a şefilor de stat şi de guvern din UE, şi nici ce portofoliu va putea primi România. Ştiu un lucru: capacitatea de negociere a României este, cu traian băsescu la cârmă, ZERO! Restul sunt amănunte.

Un comentariu:

Carmen spunea...

Va contrazic cu respect:
Nu capacitatea de negociere este ZERO, ci probabilitatea unui rezultat avantajos este NULA.
La urma urmelor, culegem ce-am semanat.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...