joi, 29 septembrie 2011

Capitalismul nomad şi-a făcut bocceluţa



Capitalismul nomad îşi ia bocceluţa din România şi ne spune "Pa!". Era de aşteptat, am spus asta încă din ianuarie 2008. Neaşteptată este viteza cu care s-au cărat de aici cei de la Nokia. Este evident că Nokia se află în criză, pentru că nu a ştiut cum să răspundă schimbărilor de pe piaţă, determinate de Apple şi de Google. Şi nu atât impactul iOS al celor de la Apple a fost determinant, ci acela al Androidului, care se impune precum un rulou compresor, strivind totul. 

După ce că au ezitat cu noul lor sistem de operare, MeeGo, care este, totuşi, unul reuşit, s-au apucat să intre în cârdăşie cu cei de la Microsoft, alt perdant pe piaţa sistemelor de operare pentru telefoanele mobile.  Mango, sau cum s-o fi numind noul sistem de operare W 7 Mobile, nu prinde. Lumea este bipolară: iOS sau Android. Celelalte sisteme sunt mai degrabă exotisme, pentru ciudaţi. Este perfecta logică a capitalismului, care caută monopolul şi urăşte sincer concurenţa.
Pentru economia României este o veste foarte proastă. Şi e doar începutul. Deliciile globalizării... 

UPDATE: un comentariu-beton în EvZ. "Acum Boc trebuie sa se duca sa inaugureze inchiderea fabricii !" De ce nu? Dacă există petreceri prilejuite de divorţ, poate şi asta trebuie "sărbătorită" cu fast.

4 comentarii:

Béranger spunea...

Eronat. iOS e un căcat, Android e o varză. Cumpărătorii sunt pur şi simplu cretini, le place monocultura (care nu-s fani Apple, sunt fani Google), iar siturile de tehnologie americane poartă o mare răspundere, de luni de zile nu fac decât să repete că Nokia e moartă!

Eu am butonat un Samsung cu Windows Phone 7 şi mi s-a părut EXCELENT. Acum e disponibil WP 7.5. Când o să iasă WP 8, o să-mi iau şi eu un telefon cu aşa ceva (până atunci cred că-mi crapă bateria de la Nokia, aşa că...).

Repet, o fi făcut Nokia alegeri greşite, dar cârdăşia cu Microsoft nu e una din ele. Aşa-zişii analişti care au prezis moartea Nokia sunt de vină, pentru că oligofrenii planetei au pus botul la reclamă.

Android este aşa un căcat...

Nicolae Nicu spunea...

Să se facă petrecere, da, primesc, numai că aici nu e divorţ. E... avort! "Muzica, muzica"!

Anonim spunea...

subscriu, am doua telefoane, unul WM facut de HTC si unul cu android, android-ul este mai mare jena, da' toti fraierii pun botu la teluri cu android ca au pret bun , este bine marketat (apropo, acum nici nu mai gasesti sa cumperi de noi telefoane cu WM, cel putin la Orange - cica nu se vand, dar cum sa se vanda daca nici nu sunt in oferta!)... totul este sclipiciul de pe afara, prea putini inteleg la ce e bun si stiu ce vor de la un telefon, fara fitele de rigoare... un telefon cu SO poate avea rolul lui, este bun si daca sti sa-l folosesti la intreaga capacitate, ca pentru a da bip de pe cartela ajunge si unul cu tehnologia de acum 10 ani... dar taranu' planetar vrea sa fie in rand cu lumea (i-a prostit pe majoritatea industria advertisingului, macar asta inca merge la globalisti, sa vedem insa pentru cat timp).

Fluieratorul spunea...

Economia Romaniei n-are a se astepta, cu geniile care o conduc de niste zeci de ani incoace, la vesti bune. Dupa '90 am rupt-o cu trecutul la modul cel mai dur, decartind tot ce era tehnica romaneasca si inginerie romaneasca de valoare. Am ajuns sa insurubam low cost pentru altii, fara know-how, cu valoare adaugata minimala, cu pregatire sumara.

Geambasii si arendasii straini vin si pleaca, si noi ne vaicarim ca prostii si ne ofticam pe ei, cind de fapt ar trebui sa ne ofticam pe noi, ca votind cum am votat din '90 incoace, de cind votul a mai si insemnat cite ceva, am intrat singuri in cel mai mare rahat posibil, mai mare si decit rahatul interbelic. Dormim cum ne-am asternut, nici mai mult nici mai putin. De-aia singura cale este aia care duce afara din Romania.

Bine zicea Turambarr zilele trecute, Braila este emblema Romaniei, cindva un oras prosper, frumos, cu viitor, acum o ruina in care nu se intimpla nimic, un oras care moare intr-o baltire fara alt sfirsit. Nu va luati dupa fasonul pedelist de prin unele mari orase. Bamboo, piscinele, patinoarele, gondolele si pirtiile de schi nu tin de foame, nici cluburile si damele de consumatie.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...