sâmbătă, 17 septembrie 2011

"Meltean sunt, meltean îmi zice!"


Melteanul de Bucureşti, cu Merţan S 600 şi nesimţire cât cuprinde. Şi-a trântit-o în parcare aşa, de-al dracului, să ocupe trei locuri! Să ne arate că poate, că banu' e totul în ţara asta de căcat! Gesturi ca ăsta spun mai mult despre noi decât o sută de tratate despre români şi firea lor. Asta e, nu ne mai vindecăm.

PS: mai vreţi despre meltenism? De ce trebuie să suportăm transmisii în direct despre nimeni pe lume, doar pentru că este fiul unui fost fotbalist, cam dus cu pluta? În ţara asta se moare de foame, sunt oameni cu adevărat disperaţi. Ce au ei în comun cu fiţele acestor nesimţiţi? Pentru că dacă aveau bun-simţ, îi trimeteau la plimbare pe "jurnalişti", nu se lăsau "pozaţi" de televiziuni.

6 comentarii:

Karakas spunea...

O vecina la un bloc, de ala "comunist", batrina, la pensie, vaduva, traieste singura. Si i se confesa unui cunoscut, ca de trei zile maninca doar paine, pentru ca nu are bani sa manince si altceva. Pai sa nu-ti vina sa-i nationalizezi pe toti nenorocitii ca ala cu S600, si sa dai banii la acesti saraci?

Cum ii mai suporta pamintul pe acesti trintori si protectorii lor din "elite"?

Nautilus spunea...

Meltenismul mai merge şi aşa:

Cineva (să-l numim X) are un teren. Domnul Statu', printr-o instituţie a sa, profitând de o inadvertenţă a unui act, ocupă terenul, fiindcă, nu-i aşa, fraierii trebuie să tacă şi să înghită.

X se judecă şi instanţa constată că drepturile instituţiei de Stat asupra terenului sunt egale cu zero.

X solicită despăgubiri substanţiale, cam cât să îşi ia un S600 acolo. După ce se gândeşte mai bine, îşi ia S63 AMG cu interiorul pe comandă în piele de cur de babuin, ca să-l parcheze strâmb. (Fiindcă e prea mare, oricâţi senzori de parcare ai avea, nu va intra perfect pe un loc de parcare construit intenţionat foarte mic, pentru a raporta mai multe locuri pe acelaşi spaţiu al Primăriei :D )

Cum suportă Pământul aşa un burghezoi nenorocit şi anti-ecologist ca X? Păi să nu-i vină Statului să-i naţionalizeze terenul de la început ca să-l împartă la nişte homeleşşi săraci? :)))

(X se bazează pe un personaj real. Statul nu se bazează pe nimic, în afară de căpoşenia bunilor voştri prieteni Rânjitu', Ţapu' şi Cheliosu')

~Nautilus

Karakas spunea...

Da, Nautilus, eu am prezentat simplist o problematica, pentru ca eram revoltat. Sigur ca ce prezinti tu e un scenariu valabil. Problema ce o expui ridica din start chestiunea proprietatii si relatia stat-privat. Poate ca vorbim de o expropriere pentru construirea unei sosele, nu stiu exact. Lucruri din astea se intimpla in toata lumea, si statul are dreptul legal sa o faca. Dar daca statul ia un teren abuziv, asta nu e OK.

Pentru ca se pare ca am atins o coarda sensibila, in ce proveste homelesii, da, cred ca statul trebuie sa se ocupe de ei, dar, daca e sarac, trebuie sa o faca in conjunctie cu cei bogati din sectorul privat. Si daca astia nu misca, trebuie sa aibe legi sa ii oblige pe bogatani sa participe financiar la proiecte sociale. Capitalismul nu creaza oportunitati egale pentru toti, iar cei avantajati trebuie sa ii ajute pe cei nevoiasi. Prin lege, prin redistribuirea averilor, si chiar nationalizare partiala (discutabil aici), pentru ca lacomia si imoralitatea au ajuns fara masura.

Nautilus spunea...

Chestiunea redistribuirii averilor în toate formele prezentate în presă derivă de la discursul lui Warren Buffett, care e o jigodie la fel de ipocrită ca şi umflatul de Al Gore. Unul cu impozitarea, celălalt cu încălzirea globală. Niciunul din ei nu are vreo idee clară despre politică sau administraţie care să îi facă prezentabili în ochii alegătorilor, astfel încât aruncă fumigene de genul ăsta.

Dacă ar fi fost mai puţin ipocrit şi chiar era dornic să facă o faptă caritabilă, omul nostru şi-ar fi oferit serviciile într-un parteneriat public-privat cu Statul.

Exemplu: Buffett (exemplu ales la întâmplare) înfiinţează pe banii lui o fundaţie şi prin intermediul ei organizează un spital TBC, sau o policlinică pentru pacienţii cu HIV. Statul îi pune la dispoziţie facilităţile necesare (fără a da de la sine terenuri sau alte bunuri!): procedurile birocratice, autorizările, licenţele, înfiinţarea unei linii de autobuz spre ea, spaţiu publicitar în presă.

Tot aşa, un X poate construi parcuri, un Y poate înfiinţa o tabără pentru elevii talentaţi (ca Mironov), un Z poate oferi un număr de burse pentru elevi şi studenţi în ţară şi în afară (ca Patriciu), un W poate înfiinţa o şcoală sau un stadion.

~Nautilus

PS ceva mă face să cred că ţi-e frică să îţi susţii drepturile prin mijloace legale până la capăt şi că n-ai făcut donaţii săracilor cum am făcut eu cu prietenii mei :P

Fluieratorul spunea...

Melteanul din fotografie poate fi bine "executat" de oricine cu un box, un cui, vopsea sau o sticla de bere plina, bine tintita si cu bolta, ca sa cada de mai sus. Cum a facut poza, fotograful ii putea tinti si cu un borcan de fasole in parbriz. pacat ca asa "incaseaza" masina, si nu direct tartacuta rasa a cocalarului. Metoda, insa, functioneaza. A doua oara n-o sa-l mai vada nimeni pe-acolo.

Nicolae Nicu spunea...

Cîtă dreptate aveţi..! Şi în faţa blocului meu se întîmplă aşa. Dar, să vedeţi şi, mai ales, să auziţi cu urechile dvs. ce fac şmecheraşii de cartier cu maşinile lor, în intersecţia de alături, la orele 1-2 noaptea, aici, între blocuri, sub geamurile a sute de oameni!

Teroarea fonică a cartierelor - la care iau parte, deseori, şi motociclişti la fel de "şmecheri" (şi nu mai vorbesc de viteza ucigaşă cu care şi unii şi ceilalţi circulă pe străzi!) - durează de ani de zile, în indiferenţa totală a autorităţilor, ceea ce mă face să cred că totul e bine gîndit, anume rostuit şi de aceea înadins tolerat...

Teroriştii aceştia, să observăm!, au fost şi continuă să fie bine reprezentaţi în toate structurile politice şi, peste orice putinţă de înţelegere şi de minimă morală, au ajuns chiar vedete ale jurnalelor de ştiri tv!

Iar noi, ăştialalţi, victimele, îi exasperăm pe călăii noştri că nu cedăm, că rezistăm încă şi nu înnebunim, că nu murim sau că nu ne părăsim apartamentele, oraşele, ţara, că nu ne luăm calabalîcul adică, să rămînă ei, să trăiască ei, să aibă ei îndestulător spaţiu vital!

Prin urmare, vor continua. Mai vîrtos, mai îndîrjit.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...