joi, 15 septembrie 2011

Ce-i cu ceuşescumania din presă?



Poate reuşeşte să-mi explice şi mie cineva ce e cu "ceuşescumania" asta din presă. Eu, unul, nu înţeleg: e semn de nostalgie, sau pregătire psihologică pentru acceptarea lui băsescu drept un al doilea ceauşescu? S-au săturat românii de democraţie, şi un traian băsescu prezent peste tot, dînd lindicaţii preţioase academicienilor şi oamenilor de cultură de la ICR, sentinţe în locul justiţiei, un traian băsescu întâiul machitor, colportor, mitocan, mârlan, misogin, ai ţării le-ar veni mănuşă? O văd pe Ebaneză ca pe un Nicuşor cu fustă?

Ce mama dracului se întâmplă cu noi?

PS: din poza de familie cu Obamezu rânjeşte fericit un F 16! Exact cum v-am spus!

5 comentarii:

Arogantu' spunea...

Ebaneza-i Nicusor cu buze, bre !
A facut toanta eforturi si tu nici nu ai remarcat ...

pacos spunea...

Suntem dusi rau de tot cu capul! Aia e! Nu inteleg ce dracu'i-a apucat pe toti cu asta! Si peste inca 10 ani tot despre asemenea subiecte o sa discute unii! Aproape ca as fi fost de acord cu ipoteza pregatirii psihologice. Da' m-am linistit vazand interviul marelui machitor din Adevarul. Zice ca se retrage dupa terminarea mandatului. Si daca el zice asa, si n-avem niciun motiv sa ne indoim de spusele lui (toate au fost confirmate in timp!!!), de ce nu l-am crede?

Sunt foarte curios cum o sa explice chestia cu avioanele F-16.Mai ales ca in 2010 baietii aia de la Grippen ne-au oferit 24 avioane noi, la pret de F-16 vechi, cu offset 100%, cu simulator de zbor si cu pregatirea a 30 piloti romani in banii aia. Plata in mai mult de 15 ani, fara modificarea hangarelor sau a pistelor, cu contracte economice pentru industria aeronautica romana. Nasol contract, nu-i asa? Mult mai bun e asta cu obamezii.

Karakas spunea...

E trist ca romanii au ales mediocritatea sa conduca Romania. Ani pierduti...Si ce daca are Basescu poze cu Obama? Tine de foame la saracime? Oricum, conducatorii ii trateaza ca pe niste opincari. Ce poate fi mai rau cind nimeni de la putere nu vorbeste cu realism despre lipsa prosperitatii reale in tara...De cind e PDL la putere nu au prosperat decit sugativele aferente. Poporul a saracit cumplit. Nu stiu cum ii mai suporta lumea...

cristi spunea...

Da, e ciudată chestia. Dar nu cred că e vorba de o manevră a machitorului, ci mai curând de goana după ratinguri/profituri pe termen scurt fără a ţine seama de consecinţele pe termen lung. Acum câteva zile cretinul de Igaş a lansat un proiect de lege foarte antidemocratic şi despre ce au vorbit toată ziua televiziunile "de ştiri"? Despre declararea morţii Elodiei! Păi cum să-i mai iei în serios? Ce se întâmplă e că managerii de tv văd că un anumit subiect a făcut rating pe undeva şi atunci sar toţi pe subiectul în cauză, rezultatul fiind o adevărată isterie. Subiecte triviale sunt tratate ca şi cum nimic altceva nu se mai întâmplă la noi sau aiurea. Nu e o boală românească, se întâmplă peste tot şi nu numai în media.

Acu vreo trei ani conducerea instituţiei unde lucrez a decis să cumpere numai calculatoare "de firmă" pentru a înlocui vechiturile, ideea fiind că acelea vor fi mai fiabile fiindcă firmele mari ţin la reputaţia lor. Aiurea, s-au stricat pe capete. Nişte CEO-i de pe la firmele alea au decis că nu contează decât profitul imediat şi după ei potopul. La fel s-a întâmplat şi cu ocazia balonului imobiliar şi crizei financiare: cei care au dat credite subprime ştiau că îşi vor duce băncile în faliment. Asiguratorii care au dat CDS-uri mult peste posibilităţile lor ştiau şi ei că urmează un dezastru. Ei au făcut asta pentru că le convenea: au câştigat miliarde cât a ţinut iar după aceea n-au pierdut nimic. Şi de atunci nu s-a schimbat mare lucru. Problema cu Grecia nu e doar a datoriilor suverane ci şi a CDS-urilor făcute pe acestea şi care depăşesc de vreo 5 ori datoriile înseşi şi sunt ... nimeni nu ştie exact unde. Derivativele tip CDS (credit default swap) au fost concepute ca asigurări ale creditorilor împotriva falimentului debitorilor. Dar fiindcă sunt total nereglementate oricine - inclusiv terţi - poate "asigura" orice împrumut de oricâte ori. Adică sunt un soi de pariuri pe nenorocirea altora. Faptul că asemenea măgării încă există arată clar că nu numai politicienii noştrii sunt corupţi şi incompetenţi.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

http://ruxandralungu.blogspot.com/2011/09/ce-vor-face-romanii-cu-f-16.html

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...