vineri, 16 septembrie 2011

Cine nu-i pupă-n cur pe americani...



Cine nu-i pupă în cur pe americani, e trădător de neam şi ţară! Mesajul, brutal de simpu, e transmis în editorialul unui cretin, care scrie la România Liberă", unul Tâmpeanu.

Ce zice boul? "Primul test al fidelităţii politicienilor noştri faţă de parteneriatul României cu Statele Unite va fi dat în Parlament cu prilejul ratificării acordului de instalare a scutului antirachetă de la Deveselu...Grija lui Băsescu nu este să prevină teoriile conspiraţioniste (acestea oricum vor apărea) sau să liniştească paranoia rusească (oricum nu va reuşi) ci să prevină orice pretext care ar putea fi invocat de parlamentari pentru a nu ratifica acordul. Cei care vor vota împotriva unui acord care sporeşte securitatea României la un nivel fără precedent îşi vor dezvălui adevăratele fidelităţi şi acestea nu sunt faţă de relaţia transatlantică şi nici faţă de interesele României...

Dacă veţi auzi voci care se vor opune sau vor pune la îndoială proiectele energetice de pe coridorul sudic, dacă veţi auzi pe unul sau pe altul spunând că România nu ar trebui să se amestece în susţinerea unei Georgii democratice şi independente faţă de Moscova, acele voci vor aparţine inamicilor parteneriatului cu Statele Unite şi ai intereselor naţionale.

Dacă, din diverse motive, cineva se va opune diversificării şi explorărilor şi exploatărilor resurselor naturale în parteneriat cu companii mari de tip Exxon sau Chevron - nu pe concesiuni către pigmei ca Sterling sau OMV -, ca şi liberalizării pieţei energetice şi transparentizării tranzacţiilor, acela este un inamic al parteneriatului strategic cu Statele Unite şi al intereselor României.

În sfârşit, dacă veţi auzi oameni care să susţină că acordul privind scutul ar trebui supus referendumului pentru că România ar putea deveni o ţintă pentru ruşi, atunci ar trebui să ştiţi că devotamentul acelor oameni este faţă de Moscova, nu faţă de Occident. Şi-acum, poate ar trebui să vedem câţi dintre politicienii, experţii şi jurnaliştii noştri au exprimat poziţii identice cu cele enumerate mai sus."

Ce diferenţă e între limbistul ăsta, care e ud de fericire când scrie despre farul călăuzitor al capitalismului victorios, demascându-i în acelaşi timp drept duşmani pe cei care se îndoiesc de Fratele de peste Marea Baltă, şi limbricii de felul tatălui lui Volodea Tismăneanu, care făceau aceleaşi lucru, dar cu referire la URSS? Singura diferenţă(care poate fi ştearsă cât de curând, la un gest al Marelui Machitor) este că atunci, după demascarea în aceeaşi Românie Liberă(a fost ziar comunist, boule!), luai drumul puşcăriei sau săpai la Canal.  Cum spuneam, asta se poate schimba foarte uşor...

Reamintesc celor care au uitat, că România nu este încă stat federativ al SUA, ci membru al UE, de unde ne vin nişte bani moca, pe care, în prostia noastră, nu-i luăm, că Încrucişătorul şi ceata lui sunt ocupaţi să-i sugă pula Marelui Licurici.

Decât cu patrioţi ca Tâmpeanuu ăsta, mai bine cu trădători pro-europeni. Şi da, eu vreau Referendum pentru aprobarea tratatului privitor la scutul anti-rachetă. Care scut nu ne face niciun bine. Şi nu mă gândesc la relaţiile cu Rusia. Pe alea nici cu apă vie nu le mai reanimi. Mă gândesc la relaţiile cu Uniunea Europeană. Trebuie să se gândească şi alţii la asta, pentru că practic ni s-au închis în nas toate uşile europene.

Neamul ăsta nu se mai face bine!

5 comentarii:

Doru spunea...

Şi eu cred că, din păcate, nu mai avem şanse reale să ne facem bine ...

pacos spunea...

Tampitu, pardon, Tampeanu poate sta linistit. Nimeni dintre politicienii romani nu va scoate un sunet impotriva acordului. Nimeni. Pentru ca Marele Licurici e ...............(de-aici, fiecare completeaza pe linia punctata ce crede despre ce e)
Si chiar daca s-ar ajunge la referendum, populatia ar vota cu doua maini pentru. Doar s-au gasit 5 milioane de poporeni care-au votat cu portocalii, sa nu care cumva sa vina comunistii la putere.
Si nu mi-as face multe griji nici in privinta UE. Nu prea stim/putem/vrem sa le luam banii, aia sunt prea ocupati cu Grecia si cu cine va urma dupa, in Schengen nu intram, OMV-ul scumpeste benzina, asa ca daca populatia va fi intrebata, multi vor spune "la dracu' cu UE, traiasca americanii"

Andrei spunea...

Rezumatul: tradatorul este acel cineva care nu-i de acord cu pleosnita de Tampeanu.

Karakas spunea...

A invatat bine de la Beria acest Tismaneanu. El si Lazaroiu pot fi usor pusi la Ministerul Propagandei. Cu asemenea bipolari, ce sansa are tara?

De fapt ei se adreseaza timpitilor, aia care au mai ramas. Si un avertisment pe masa celor care mai cred in libertatea de exprimare. Ginditi ca basescu, altfel sunteti tradatori de tara si neam (ma rog, care tara, Romania sau SUA, nu s-a clarificat inca).

Anonim spunea...

Dupa modelul votam cu basescu sa nu vina peste noi "comunistii" se vor gasi multi cretini sa voteze pentru scut, sa nu vina "rusii". Ce boi!Pentru ca "rusii" au si venit. Impreuna cu americanii si UE ne-au transat si ne-au devalizat economia.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...