sâmbătă, 10 septembrie 2011

Acum înţeleg şi eu!



Cum ştiţi, sunt ateu. Nu le am pe astea cu Doamne-Doamne. Sigur, n-am nimic cu credincioşii, chiar dacă unii sunt de-a dreptul habotnici. Ca iubitor de artă am admirat şi admir o serie de lăcaşuri de cult, indiferent de mărimea lor, deşi uneori mărimea este un dezavantaj. Ca iubitor de artă, nu în altă calitate, sunt oripilat de măgăoaia pe care o ctitoreşte Mult Prea Fericitul Danel, economistul-şef al BOR, în vârful dealului, peste drum de măgăoaia lu' Ceaşcă. Nu i-am înţeles utilitatea. Până azi.

M-a luminat Pulimea Sa, aflat într-o dispoziţie pişăcioasă(a pişat iar ochii, azi, la şcoala de vară a unor nimeni pe lume, din oastea de strânsură a Generalului Izmenelor). Vorbind despre viitoarea criză, care n-are cum ne ocoli, Încrucişătorul a spus, citez: "Suntem pregătiţi şi ne rugăm la Dumnezeu, şi la Germania, Italia, Franţa, Spania".

Păi, acum în România rugămintea la Doamne-Doamne este singura politică publică. Avem probleme în agricultură? De ce să investim în irigaţii? Ne rugăm la Dumnezeu să plouă! E mai ieftin, şi uneori chiar ne iese! Dacă facem sisteme de irigaţii, le fură ţiganii şi ţăranii cât ai zice peşte! Că şi ei funcţionează tot pe bază de rugăciuni la Doamne Doamne!

Avem probleme de sănătate? Păi tot cu Doamne-Doamne le rezolvăm, şi ca să fim siguri, băgăm şi un pupat de moaşte, plus un târâş pe coate şi genunchi. În cazuri disperate luăm o duşcă de aghiasmă, care are certe virtuţi terapeutice!

Doamne-Doamne rezolvă şi problemele din educaţie, tot Lui i se roagă orice român care călătoreşte pe drumurile patriei. Şi atunci avem nevoie nu doar de cât mai multe biserici, ci de o ditai catedrala, în care să se mute şi preşedintele, şi guvernul, că de acolo rugăminţile lor se vor auzi mai bine. Mult Prea Fericitul Danel are el STS-ul lui, în direct cu Ăl de Sus. 

Aşa că investiţia chiar merită cele sase sute de milioane de ieuroi. Dai un ban, dar ştii de ce! 

3 comentarii:

Anonim spunea...

magaoaia e oribila..cu banii aia facea mai bine niste bisericute mai mici care sa fie opere de arta , mai exista si biserici bijuterii

Karakas spunea...

Plus ca Doamne-Doamne ajuta la iesirea din sistem a saracilor, a batrinilor, a bolnavilor. O rugaciune in plus pentru Basescu.

ciprian teodorescu spunea...

ce vremuri oribile putem trai....
cica era un sondaj prin care se spunea ca majoritatea romanilor a fost de acord(ea,majoritatea)cu aceasta constructie de oameni nebuni la cap.cred ca sondajul a fost facut undeva pe genunchi,sub Podul Mincinosilor din Sibiu...
Mai cred ca romanii nu sunt de acord cu aceasta constructie.
zic ca traim vremuri infecte si oribile pentru ca s-au facut tot felul de petitii de la cele online pana la cele de mana,impotriva ridicarii acestei oribilitati sau impotriva construirii minei de la Rosia Montana,insa pe noi,romanii"de rand"(desi nu suntem de rand)nu vor guvernantii sa ne asculte problemele.Deci exista democratie pur teoretica.
cum definesc eu,ca persoana,individ ,credinta:pai,in primul rand ,credinciosul adevarat,nu habotnic,cum ati zis,se intreaba:dar cu banii astia multi nu puteau sa construiasca spital,scoala etc etc?
Habotnicul insa va spune repede:"da,da e binevenita o catredala"Habotnicul e acea fiinta umana care are numai dogme in cap,vede doar drumul inainte,cum s-ar spune,gandeste monodimensional,se ia numai dupa ce ii spune preotul la slujba,merge la o mie de biserici,crezand ca cineva ii va schimba viata.
Credinciosul adevarat ,dupa parerea mea,isi ajuta aproapele,prin asta insemnand frate,sora,mama,tata.prieten,exact cu ce poate.
recent am trecut prin orasul Victoria,vestit prin combinatul de nitrati.Din 3000 de angajati,au mai ramas 300.copiii cersesc pe strazi,bani sau mancare.
ei bine unde e credinta,oameni buni?
cu cei fara pic de ajutor ce facem,ii lasam prada uitarii?facem biserici megalitice,nu-i asa ?ca sa ce?ce vrem sa demostram prin asta?
m-a impresionat un copil care mi-a cerut bani si ceva de mancare.i-am dat,dar i-am spus ca nu asta ii rezolva problema,ci ca ar trebui niscaiva investitii pe acolo,in Victoria.
concluzia e ca megalomania asta nu e sanatoasa,nici trupeste,nici sufleteste si ca un adevarat credincios ajuta aproapele,atunci cand acesta chiar are nevoie de ajutor.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...