miercuri, 7 septembrie 2011

Asta se tratează cu plumb, nu-i aşa?



Înainte de orice, un sincer "sictir, cretinilor!" celor care, în loc să-i bage în pizda mă-sii pe penibilii ăia de-şi zic "fotbalişti",  şi care n-au jucat nimic aseară, cu Franţa, au dat-o pe gazon şi pe imn, ca să facă uitat faptul că iar nu ne-am calificat la un turneu final, în Europa şi în lume. Iarba creşte ea, mai repede sau mai încet, fotbalişti, ioc!  Aşa că pa, fotbal! Subiect închis!

Acum lucrurile serioase. Eu, unul, îi doresc lui Lăbăroiu soarta lui Goebbels. Ba şi mai rău. Omul ăsta este un dement! Un fanatic! Şi şi-a găsit în EvZ echivalentul românesc al lui Völkischer Beobachter. Pentru o economie de nimic, raportată la cheltuielile fantasmagorice ale Fecioarei din Pleşcoi,  sunt atacate largi categorii de beneficiari ai ajutoarelor sociale, oameni care chiar au nevoie de sumele alea derizorii din partea statului.

Tu, ca ziarist, dar în primul rând ca om, nu ai voie să scrii aşa ceva, dacă ai un pic de sensibilitate socială, dacă nu eşti un trepanat nenorocit: "La sfârşitul anului trecut, în ţara noastră erau înregistraţi 620.000 de români care beneficiau de ajutoare sociale pentru handicap. Foarte puţine persoane cu dizabilităţi mai doresc să se angajeze, odată ce primesc ajutorul statului. Un exemplu în acest sens este judeţul Iaşi. Aici, dintre cele peste 22.500 de persoane înregistrate cu diverse grade de handicap, doar 976 lucrează."

Să nu fia aflat boul care scrie astea că facilităţile pentru cei care angajau orbi, spre pildă, au fost retrase de acelaşi guvern pe care îl pupă ei în cur? În România nu-şi găsesc de lucru oameni în toată puterea, fie tineri, fie care au peste 45-50 de ani. Cum şi-ar găsi locuri de muncă ciungii, ologii, paraliticii, cei cu boli psihice? Noi nu suntem în stare să facem rampe pentru scaune cu rotile, avem spitale sau case pentru bătrâni fără lifturi, cei cu dizabilităţi sunt discriminaţi pe faţă. 

Ce vrea să facă Lăbăroiu este o formă mascată de eugenie. Pur şi simplu băsescu şi şleahta din dotare au un proiect descreierat: să reducă populaţia la capacitatea actuală a econoimiei. Şi cum după calculele unor nebuni economia nu suportă mai mult de 14 miloane de români, restul fie trec la cele veşnice, fie o iau din loc către ţări mai calde. E mai simplu aşa, decât să-şi pună ei mintea la contribuţie şi să facă economia să funcţioneze. Asta se tratează cu plumb, nu-i aşa?

3 comentarii:

Arogantu' spunea...

Merge si cianura - ba chiar este mai sigura ! :D

Nicolae Nicu spunea...

Corect, Domnule Constantin. Corect şi drept...

Bujold spunea...

Toata lumea vorbeste despre bani, nimeni nu mai spune nimic, sau n-o fi spus nicicand pe aceste meleaguri, despre compasiunea fata de semen....

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...