miercuri, 14 septembrie 2011

E nebun de legat!



Într-o ţară civilizată, şeful statului, dacă face o declaraţie precum cea făcută de băsescu, ieri, după întâlnirea cu Obama: "vizita la Washington a fost un lucru bun, bine securizat, pentru a nu fi distrus mediatic", mentionand ca si-a luat "toate masurile pentru ca vizita sa nu fie distrusa acasa de analisti", este trimis să-şi facă un control, să demonstreze că e zdravăn la cap!  La noi va fi pupat în cur de ziarele portocalii, care din aşa ceva mai trăiesc!

Ce înseamnă "distrusă de analişti"? Nu mai avem voie să comentăm? Trebuie să trimitem telegrame de felicitare, ca pe vremea lui Odi? Să-l preaslăvim pe Iubitul şi Genialul conducător, care ne conduce pe calea Capitalismului Multilateral Dezvoltat, şi strânge legăturile cu SUA, farul călăuzitor al lumii democrate?

S-o lămurim şi p'asta cu scutul anti-rachetă. Este o tâmpenie monumentală! Nu ne apără de nimeni şi de nimic. Dar instalarea lui aici este ca şi când ne-am fi pictat cu toţii o ţintă pe cur! 

Dacă el va fi folosit vreodată, acel moment va marca sfârşitul civilizaţiei. Fără exagerare! Pentru că nu împotriva Iranului va fi folosit, ci împotriva Rusiei, singura putere nucleară capabilă să se angajeze într-un schimb de lovituri nucleare cu Statele Unite, cu şanse reale de a supravieţui, măcar în parte, unui astfel de conflict.

Cele 16 interceptoare din România sunt egal cu zero. Înseamnă răspunsul la două rachete Topol M, cu opt capete nucleare. Ce facem cu restul? Asta în condiţiile în care Rusia nu atacă în primul rând, de la o distanţă foarte mică, baza de la Deveselu.

De ce dracu investesc şi unii, şi alţii, sume imense în astfel de cai morţi, când sute de milioane de americani, de ruşi, de europeni, trăiesc în sărăcie, când se duc dracului sistemele de educaţie, de sănătate, de protecţie socială? Numai nebuni ca băsescu pot şti!

Ne-a făcut bine băsescu, aducând scutul anti-rachetă în România? Sigur, nu! Nici nu mai contează relaţiile cu Rusia. Ălea s-au dus în pizda mă-sii de mult! Şi acolo au să rămână. Este vorba despre relaţiile cu UE. Care UE nu are cum înghiţi pro-americanismul tembel al României, ignorarea politicilor Uniunii, jocul ăsta singular al ţării noastre.

Mizează băsescu pe destrămarea UE, şi încearcă să ne pună la adăpost, în braţele americanilor? Păi, dacă se destramă UE, va fi o catastrofă de care nu ne scapă nici mama americanilor!

Sincer, România este într-o poziţie imposibilă: acceptată cu scârbă de americani, pentru că le facem toate capriciile militariste, respinsă cu scârbă şi mai mare de europeni, pentru că suntem cum suntem, nu respectăm pe nimeni şi nimic, urâtă de mulţi vecini, şi de ruşi, pentru că îi tratăm de sus, ca o capră râioasă ce ne aflăm. 

Asta este realitatea unei vizite care nu serveşte decât orgoliului nemăsurat al unui preşedinte nebun. Şi trebuie să le spunem americanilor că nu-şi fac un bine(că nu mă aştept să facă ei vreun bine cuiva) susţinând un nebun, un soi de Chavez al Europei de Est, doar pentru că îi slugăreşte fără să crâcnească... 

5 comentarii:

Claudiu Minea spunea...

Iubitor de arta, cu limbaj de Ferentari...

Constantin Gheorghe spunea...

Şi care-i problema? Limbajul mă împiedică să ascult muzică clasică, să merg la teatru, să citesc, să intru într-o expoziţie?

Karakas spunea...

Vad ca opozitia saluta si ea aranjamentul militar. Soar semnaleaza lipsa transparentei. Pai la ce transparenta se asteapta Antonescu? Doar nu e un document public...

In orice caz, lipsa unei opozitii constructive pe subiect ma face sa ma intreb ce clasa politica are totusi Romania?!

Sa vedem daca scutul o sa tina si de foame...

PS: americanii au investit mult in Coera de Sud, incepind cu un aranjament militar. Dar am mari indoieli ca mai pot face asta acum cu Romania. De aia ma indoiesc ca gindul lui Basescu a fost la tarisoara lui amenintata de muscalii rai.

Fluieratorul spunea...

Deh, politica externa pe genunchi, agenda pe sestache... Asta e omul pe care nu l-am ales, impreuna cu oamenii pe care si i-a ales el. Din tinerete. La Securitate ma gindesc. Asteptari, sperante,ceva?

Pe mine o sa ma doara direct in bascheti cind o sa se ridice viza de State. Cred ca numai tiganii nostri le mai lipsesc.

Nesty spunea...

Romania este ca pisica ...pica de obicei in picioare...cam schilodite,dar traieste...adevarat ca traieste si datorita perfuziilor europene,acum spera si la unele chpurile mai sofisticate,deh!!americane
eu nu inteleg insa altceva si ma intreb cum poate presedintele unei tari din care au plecat ai asa milioane de oameni,sa intervina la un presedintele altei tari pentru intrarea libera a romanilor acolo...ca si cum "ia-i d-le si pe aia care-au ramas ca eu tot nu pun doua parale pe ei"...ori este atat de shmecher sa se dea mare "c-a pus o vorba buna" pentru romanii care vor sa plece in state,dar stie bine ca Obama se va lasa greu ...din pacate cred ca acolo ,va dori sa plece si o parte din crema care a mai ramas in tara,nu numai tiganii...asta-i omul pe care l-au votat si revotat romanii...parc'au fost mazochisti si nu le-a ajuns o data

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...