Funebriule, să ne înţelegem bine! Nu mă simt vinovat pentru eşecul tău de a schimba ceva de fond în sistemul educaţiei publice, sistem pe care nu-l cunoşti şi nu-l înţelegi. Şi nici nu poate fi vorba despre o vină colectivă. Vinovaţii se ştiu foarte bine: sunt şi profesori printre ei, şi părinţi, şi responsabili politici, şi intelectuali, dar mai ales elevi şi studenţi. Pentru că, să fim sinceri, dincolo de orice, dacă elevii şi studenţii nu sunt motivaţi să înveţe, vom avea succesuri multe!
Eu mi-am făcut datoria de cetăţean, şi, în măsura în care am putut, şi cât m-a dus capul, am arătat care sunt problemele sistemului, şi am propus, iarăşi în măsura în care m-a dus capul, soluţii. Şi ca mine au fost mulţi. Dar a avut cineva urechi de auzit? Tu, spre pildă: de ce ai acceptat ca Legea Educaţiei să fie aprobată prin asumarea răspunderii? Crezi că DOAR TU ai dreptate, şi restul sunt o adunătură de idioţi? Aşa au crezut şi mulţi care au fost miniştri înaintea ta. Nu te mai împăuna cu merite pe care nu le ai: ca să vezi dacă "reforma" ta a fost bună sau nu, trebuie să treacă măcar 16 ani, până termină o facultate piciul care începe acum şcoala. Până atunci ce spui tu e apă de ploaie.
Şi mai e ceva, apropo de vina colectivă: sistemul nu scoate doar indivizi care nu trec examenul de bacalaureat. Sistemul scoate în egală măsură şi oameni de calitate, inclusiv vârfuri pe care se bat toate universităţile europene şi americane. Poate ar trebui plecat de aici. Dar pe tine te doare în cur de asta. Tu vrei să demonstrezi că ăilalţi au fost proşti, şi în bunul obicei al locului, imporţi forme fără fond local. Care fac tot atât bine cât o frecţie cu Diana piciorului de lemn.
Tu nu eşti capabil să dialoghezi cu nimeni. De asta cauţi duşmani, te lupţi cu trecutul, te ocupi de fleacuri. Şi ce dacă ai clasificat universităţile? Finanţarea educaţiei tot sub 3 procente din PIB rămâne. Oamenii de calitate fug ca dracu' de tămâie de meseria de dascăl, pentru că statutul lor social este mizerabil, salariul la fel, satisfacţiile spre zero.
Vina colectivă este un concept totalitar. Şi gândirea ta este una totalitară, aşa că lasă-ne în durerea noastră!
3 comentarii:
Frectie Diana la capu-i de lemn.
Ce fel de lemn? E! Aici e spilul: e d-ala de n-amorsasti. Nici ghe bradu-i, nici ghe cheiu-i. Ghe frassinu-i!
Conasule, cu cine vorbesti, pai asta nu are nici bacalaureatul, asta este doar un pixel albastru si atat.
Un lucru e clar: educatia a fost excelenta pe vremea comunismului, chiar daca existau lipsuri de dotare materiala in scoli. Prin comparatie, acum e un dezastru planificat.
Trimiteți un comentariu