luni, 12 aprilie 2010

Să cerem falimentul!

Prieteni, îmi este tot mai silă de ceea ce se întâmplă în ţara asta, şi mă gândesc cu disperare că, dacă de sistemul comunist am putut scăpa, de ăsta nu ne mai scapă nici Ucigă-l Toaca! Pentru că, deşi putred până în măduva oaselor, se află la adăpost din pricina inexistenţei unei alternative. Mereu ni se va da peste nas cu celebra frază: "o fi prost, dar e cel mai bun dintre cele cunoscute".
Un puţoi infatuat ne-a prezentat azi "capodopera" sa, Legea Educaţiei, care are legătură cu orice, numai cu realităţile României nu. Ce se va întâmpla? Mă tem că nici măcar de colonie nu vom mai fi buni. Pur şi simplu vom fi ocoliţi de toată lumea, pentru că sistemul educativ va produce doar bezmetici, iar puţinele elite vor fugi mâncând pământul din ţara asta la prima ocazie. Cu titlu de exemplu: deja importăm piloţi, şi pe lista de aşteptare la import sunt deja medicii şi personalul medical. Nu vom mai avea curând nici ingineri, pentru că în România mai nimeni nu are nevoie de ei. Noi avem nevoie de tute care să mestece gumă în faţa clienţilor şi să-i trateze cu sictir.
Sper măcar că importul de judecători o să ne scape de dobitoci precum cel care a motivat arestarea preventivă a celor trei năuci astfel: "Faptul ca un important om de afaceri să îşi rezolve problemele judiciare prin recurgerea la coruperea magistraţilor, ca şi îndeplinirea de către un înalt magistrat a actelor de trafic de influenţă pentru a deservi interesele omului de afaceri constituie, în mod cert, împrejurări care tulbură profund şi grav opinia publică, determinând reacţii justificate de insecuritate, frământări, luări de poziţie, atitudini de neîncredere faţă de sistemul judiciar şi corpul judecătoresc. Oricând astfel de fapte, săvârşite la un asemenea nivel, sunt de natură să creeze şi să inducă opiniei publice convingerea că legea se opreşte şi nu are eficienţă în faţa şi faţă de astfel de persoane care, prin statutul lor, ar trebui să asigure încrederea societăţii în modul în care mediul de afaceri şi justiţia funcţionează; cu atât mai mult, lăsarea în libertate a acestor persoane ar potenţa starea de neîncredere a opiniei publice cu privire la modul în care organele judiciare aplică legea şi protejează respectarea valorilor sociale care reglementează buna şi corecta desfăşurare a actului de justiţie", dovedeşte că am luat-o razna în bălării.
Trebuie arestaţi pentru că sunt ceea ce sunt, pentru că trebuie date exemple. Dacă nu te ştie nici dracu poţi ucide, fura, tâlhări, mitui liniştit, nu eşti un pericol social. Dacă fantazezi la telefon, dar te ştie lumea, şi te ascultă serviciile, ca să-i facă o bucurie Pulimii Sale, la bulău cu tine, canalie!
Aştept delirul lui băsescu, diseară, la Nasul. Sigur ne va anunţa Apocalipsa de primăvară-toamnă. Să vedem pe cine a mai pus ochii, cine l-a mai enervat, pe cine mai vrea la mititica. Oricum Cotrocenii au ajuns un balamuc! Lăzăroiu îl ridică în slăvi pe Hoară, căruia îi face un portret de David în luptă cu Goliat! Cretinii din Modrogan se luptă cu presa şi impun embargou pe prezenţa pedeleilor la două televiziuni de ştiri. Dacă îi întrebi de ce, nu ar şti să-ţi spună. De fapt, ei nu mai au ce spune românilor, dar asta e trecut cu vederea de "strategii" lui Peşte de la Cotroceni şi de la Victoria.
Întrebarea mea este simplă şi directă: ţara asta, şi naţiunea asta, mai au vreo raţiune de a exista? Înainte de a răspunde, uitaţi-vă puţin în oglinda poloneză, şi comparaţi. Poate ajungem la concluzia că e cazul să cerem falimentul. Să lichidăm mustăria şi să ne apucăm de construit altceva...

4 comentarii:

Stefan A. spunea...

Nu dam faliment !
In cel mai rau caz devenim o colonie moderna(piata de desfacere , mina de lucru si "carne proaspata" de exploatat pentru altii ! Ceva tip Filipine (prostitutie + coruptie la maxim )!
Sau o rezervatie naturala pe post de sperietoare pentru altii . In idea : asa ajungeti si voi daca continuati sa va faceti de cap !

Karakas spunea...

Te-nteleg, mai ales ca tara se vede de la mare distanta, asa zdrentaroasa cum e. Complexata, ca un adolescent cu cosuri. Fara realizari, fara povesti de succes in lume, in afara de Number 1 la livrat prostituate in UE si alianta romantica a vrajitoarelor cu clasa politica. Bun sugaci la licuriciul zilei, dar si acolo, aglomeratie mare, scroafa nu are uger pentru toti purcelusii.

Ma intrebam, daca Grecia, membru UE, a primit aprobare pentru 40 miliarde EUR de la UE, de ce noi romanii intindem mina la FMI si nu la clubul din care facem parte? Are cineva un joben cu iepurasi?

Anonim spunea...

Karakas: cat are datorie Grecia in PIB si cat avem noi? si suntem cumva membri in zona euro, ca Grecia? oare iti scapa chiar de tot care e scandalul la nivel de zona euro din cauza Greciei si cat de greu s-a hotarat "clubul" lor sa ajute Grecia, si doar conditionat de venirea FMI? presupun insa ca intrebarea ta e retorica. si ca stii si ca din pachetul ala mare de bani, FMI a dat doar 13 miliarde, restul pana la 20 sunt de la UE si BM. la fel au facut si Ungaria si Letonia.

Karakas spunea...

@Anonime, nu le stiu nici eu pe toate...stiu ca se discuta despre un organism nou al UE gen FMI, insa deocamdata treaba e la acest nivel, de discutii. Se intreaba unii de ce Irlanda, care are ea insasi mari probleme economice, trebuie sa puna umarul sa ajute Grecia. Deci, iata, se incearca clarificarea conceptului de solidaritate si responsabilitate intre statele membre (in zona euro). De ce nu insa si in zona fara euro?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...