duminică, 4 aprilie 2010

Ce-mi place ţara mea!

Ieri am asistat la o comedie tembelă, numită "primirea oficială a luminii sfinte de la Ierusalim", sau cam aşa ceva. Transmisă în direct de la salonul oficial al Aeroportului Otopeni de la fel de tembelele noastre televiziuni de ştiri, cu obişnuitele comentarii inepte, de rigoare în astfel de cazuri.
Din ghiveciul de popi şi de jurnalişti nu putea lipsi un personaj ridicol şi slinos: Gheorghe Flutur. Care şi-a luat lămpaşul şi a urcat în alt avion, să facă pe curierul sfânt până la Suceava. Să le dea el lumină "enoriaşilor" lui, pe care-i tunde de bani şi unde cheleşte, în armonie cu popa Pimen, munţii Bucovinei de ce păduri au mai rămas în picioare.
Bomboana pe coliva acestui eveniment epocal de zguduitor a fost conferinţa de presă ce-a urmat debarcării comandoului luminii sfinte. Aşteptam ca la întrebări să răspundă duhul din lampă. N-a fost să fie!
Aşa că dimineaţă, când, purtat de nevoi(veşnica mea durere de coloană), mă târam spre maşină, să caut o farmacie deschisă, nu m-am mai mirat să văd semnul inconfundabil că te afli în Bucureşti, România, raiul nesimţirii şi al mârlăniei: un dobitoc, intrat pe sens interzis, care ocupa trei locuri în parcare. Îl vedeţi mai sus. Nu că ar fi singurul. Dar e felul meu de-a spune cât de mult îmi place ţara mea!
Hristos a înviat! Acum, nu sunt sigur că nu regretă ce vede, după ce a deschis ochii...

5 comentarii:

Anonim spunea...

Buna ziua si Hristos a inviat! Va urmaresc de mult si constat ca avem foarte multe puncte comune, pe langa varsta, opinii socio-politice, incompatibilitatea cu vremurile, senzatia ca suntem "dinozauri" printre "astia", mai avem ceva in comun: durerea de coloana. Nu sunt de meserie, nici nu umblu la vindecatori sau vanzatori de ceaiuri minune, dar am o experienta i Orn domeniu (suferinta de "shale") pe care m-as bucura sa v-o impartasesc.Oricand.

Anonim spunea...

E plin de bocitoare de-astea de serviciu ca tine. Toti se lamenteaza si plang in pumni morti de grija ca a venit dictatoru` Basescu si aia din tabara lui fura si ailalti nu mai pot sa fure si ei saracii si uite ce prigoniti sunt acum si Nastase si Voicu si liberalii si vai, vai, of, of ...sariti lume ca-i omoara saracii de ei si se duce dracu democratia romaneasca etc. etc. etc. In realitate numai LABARELI, ACELEASI LABARELI PE CARE LE SERVITI PROSTIMII DE 20 DE ANI. Daca eram un popor ca germanii scoteam in 90 toate dosarele politice ale Securitatii la lumina, nu-l votam pe Iliescu - omul KGB in Romania si ne puneam pe treaba in loc de furat. Asa nu fac decat sa ma infurii cand vad corul de LABAGII de la Antene cum executa la comanda orice flic flac comandat de unul dintre cei mai mari banditi cu guler alb din istoria Romaniei - Voiculescu. Nu fac decat sa ma infurii cand vad cum alalalt mare securist Basescu face pe De Gaule-ul unei Romanii devastate de saracie, propunand reforme pe pacientul mort si fizic si moral. De pierit n-o sa pierim da cred ca ar trebui sa mutam Romania in Canada si in asta de aici sa stingem lumina.

ana spunea...

Paste fericit!

Constantin Gheorghe spunea...

Da, Cristi, băsescu e cel mai bun! Dacă nu exista, trebuia inventat! E plină ţara de proşti ca tine! De aia arată ţara asta cum arată! Paşte fericit! Şi rumegă liniştit...

Anonim spunea...

se da ceea ce se cere. in plus daca asta cred ei ca este rezolvarea pt toate de ce nu?! in concluzie sintem ieftini pt buzunarul bosilor si continuam traditia pt ca sa nu uitam c-am fost facuti praf cu un post de radio care transmitea vorbe goale. iarasi apare unul pe aici cu vestul luminos in speta cu germania unde nu stiu ce naiba s-a facut bine! de unde tot apar prostii astia asa de parca ar fi productie la banda?!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...