duminică, 4 aprilie 2010

Pot fi animalele gay?

Bun, poate nu e cel mai potrivit subiect pentru prima zi de Paşti, dar merită să-i daţi atenţie. În The New York Times Magazine a apărut un articol, care pune o întrebare şi încearcă să ofere câteva posibile răspunsuri: "pot fi animalele homosexuale?"
Nu, nu e din celebrul ciclu "oamenii de ştiinţă britanici au descoperit". De data asta lucrurile sunt abordate serios, iar, din câte se înţelege din text, cercetătorii se cam codesc să facă publice rezultatele, de teamă să nu se tabloidizeze subiectul(rezumatul meu, ei o spun şi mai pe ocolite). Evident, mulţi se vor grăbi să-l citească în contextul dezbaterii publice despre căsătoriile gay, despre dreptul lor de a adopta copii, şi, în general, pe fondul altor scandaluri sexuale, precum cele legate de actele pedofile ale unor preoţi catolici(deşi nu doar ei sunt amatori de aşa ceva).
Rămân, cum spuneam, faptele pe care se construieşte articolul. Unele cunoscute de zeci, poate sute de ani. Ignorate sau trecute sub tăcere pentru că nu "era momentul", din pricina prejudecăţilor legate de sexualitate sau de homosexualitate. Dar, vorba cuiva: una e reproducerea, transmiterea genelor, şi alta sexualitatea. Transmiterea genelor e un imperativ al supravieţuirii speciei, sexualitatea îl poate ignora sau chiar anula. Acum, alege fiecare ce variantă vrea. Eu doar atrag atenţia asupra unui subiect. Atât...
PS: putea lipsi din peisajul ăsta, plin de controverse, deci dătător de notorietate, Jeff Koons? Nu că n-ar avea, dar te poate uita lumea dacă nu mai faci o boroboaţă. Poza îi aparţine.

2 comentarii:

Adrian Stoica spunea...

Ha, ha.
Orice om care a fost trait la tara, macar pentru o perioada, stie ca raspunsul e DA. Si nu e absolut niciun secret...
Dar, nu numai asta ... Cand sunt in calduri, si prin imprejurimi nu e niciun taur, vacile sar una pe alta, si uneori chiar si pe vacar ... asta cum s-o fi numind?

Stefan A. spunea...

Eu am linga casa doi ciini masculi homosexuali! Asta din cauza ca cele 3 catele din jur sint sterilizate ? Nu este o gluma , este fapt real !
Paste fericite domnule Gheorghe si familiei !

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...