E despre un viral, să zic aşa, dar care spune multe despre identitatea ideologică, despre diferenţă în lumea politică şi despre prăpastia între vorbă şi faptă în guvernare. Sigur, să nu uităm contextul: e vorba de Marea Britanie, unde funcţionează de prea multă vreme o rotativă la guvernare: când laburiştii, când conservatorii. Acum se pregătesc de alegeri parlamentare. Şi liberal-democraţii, care tot încearcă să se impună ca al treilea partid(la un moment dat au luat ceva de genul 25% din voturi, dar sistemul uninominal cu un singur tur de scrutin şi modul în care cei de la guvernare decupează circumscripţiile îi ţine departe de putere pe liberal-democraţi) şi-au pus mintea la contribuţie. Şi au inventat labservatorismul, ca adversar. Au făcut şi un site pe ideea asta. Că de, lupta se dă în spaţiul virtual.
În fond au dreptate: ce dracu diferenţă mai e între partide, în ziua de azi? Niciuna. Toate cică s-au mutat la centru, dar, în realitate, nu mai au nimic nou de propus. De unde şi extinderea fenomenului "Cetăţeanului turmentat". Care, chiar dacă votează, nu alege, pentru că nu are de unde alege. Cam de aici începe moartea democraţiei.
PS: chestia asta cu labservatorismul am aflat-o de la Andreea.
2 comentarii:
Inclusiv in Italia nu exista diferente intre partide ! CIOLANUL este scopul suprem ! Sa tinem cont ca astia (italienii) au de unde roade ! (nivel de trai relativ ridicat)
Unica noutate , liste civice care au ca obiectiv reducerea risipei bugetare ! Noii alesi ai acestor liste ajunsi pe funcii , au decis reducerea proprilor salarii !
De la 10.000 euro/luna la 2.500 net/luna ! Adica inteleg practicarea politicii incepind cu exemplu personal ! Este o noutate absoluta care a obtinut voturi multe . Campanie electorala mai mult prin internet si fara finantare publica sau privata ! ADICA VOLUNTARIAT ELECTORAL !
Ce ziceti , ar fi o solutie alternativa la "sistemul ticalosit " ?
valabil peste tot la vestici! acolo unde au fost mai mult de 2 partide le-au legat in doua blocuri formind un sistem apropiat celui pomenit de tine. toti sint cu evidentierea ca sa primeasca dupa stagiul in politica joburi pe milioane. asta-i tot!
mi-a placut la max poanta cu nivelul relativ ridicat de trai din italia scrisa de postatorul anterior. se vor trezi vreodata romanii la realitate?!
Trimiteți un comentariu