marți, 6 aprilie 2010

Picatul pe tehnică

"Soacra lui Geoană a picat pe tehnică la greu". Şi va fi inculpată, pentru că-şi discuta problemele penale cu Voicu, la telefon. Prilej pentru DNa să-l plimbe pe sub obiectivul camerelor de luat vederi pe Geoană, că madam soacra nu reprezintă o miză. Şi pe alţii, că presupun că vor fi chemaţi la DNA, motivat sau nu, toţi de pe listingul cu apelurile făcute de Voicu. Să fie masa, pardon, caracatiţa, bogată! Să se posterneze poporul de cretini în faţa Iubitului Conducător, să-i mulţumească în genunchi că l-a salvat de comuniştii din PSD.
Chestia asta cu picatul pe tehnică sună al dracului a jargon securist. Pentru că, prieteni, la putere în ţara asta este Securitatea. Ne place sau nu. Că doar nu credeţi că pămpălăii ăia doi din fruntea SRI şi SIE controlează ceva în servicii. Sau boii ăia din comisiile parlamentare. Ăia sunt controlaţi. Nu, caracatiţa securistă care controlează România e condusă de la Cotroceni. Unde şade un vechi securist, cu mentalitate de securist, cu gândire de securist.
Sigur, nu sunt idiot să cred că ăia din listingul lui Voicu sunt uşă de biserică. Dar cum dracu se face că toţi pică DOAR pe tehnică. Din câte îmi amintesc eu madam soacra a prrimit NUP de la Parchetul Militar în decembrie 2005. După care în ianuarie 2006 a fost redeschis dosarul. Să înţeleg că madam soacra sau Voicu erau ascultaţi din 2006? Au fost ascultaţi fără încetare timp de cinci ani? Sub ce motiv?
Rămâne şi problema Ionuţ Costea, cu povestea investiţiilor americane în agricultură, alt dosar încâlcit, RomAg98, care duce la guvernarea CDR, din care făcea parte şi Pulimea Sa. Să fim serioşi: fără lumină verde de la premier şi de la guvern, cu toate sfaturile lui Ionuţ Costea programul nu putea fi derulat. Şi Daniel Dăianu a fost demis(de fapt s-a cerut singur afară din Guvern) pentru că n-a vrut să aprobe cumpărarea elicopterelor de atac Bell Dracula. Asta pentru cei de la RL, care au o memorie al dracului de selectivă. Şi dacă tot se dezgroapă dosarul ăsta, Pulimea Sa n-ar trebui să dea şi el explicaţii, că era membru în guvernul care a aprobat împrumutul?
Probabil că "pe tehnică" DNA o să cheme tot PSD ul. Doar că rămâne să mai pice şi pe nişte probe, nu doar pe tehnică, pentru că aşa s-a ales praful şi de dosarul "spionaj şi trădare", şi de cel cu caltaboşii lui Remeş. Şi cu multe altele.
Pe scurt: când practic parlamentarii şi principalii lideri ai partidelor sunt permanent sub ascultarea serviciilor secrete, şi pot fi şantajaţi în orice moment, deja nu mai putem vorbi despre democraţie în România. Dezertările în masă din PSD şi PNL capătă un sens şi un motiv. Şi nici pedeliştii nu sunt la adăpost. Pe ei Pulea vodă îi controlează, să nu le vină idei şi să-i conteste poziţia, sau să-i elimine din conducerea partidului protejaţii.
Efectul imediat al scăpării pe surse a transcrierilor din dosarul Voicu este degradarea totală a relaţiilor dintre oamenii politici, golirea de conţinut a dialogului politic. Nimeni nu va mai discuta nimic cu nimeni, de frică să nu fie interpretat drept trafic de influenţă. De fapt, asta a urmărit: să le bage frica în oase, să-i facă să se bănuiască unii pe alţii, să se teamă să spună ce gândesc. Astfel, crede Pulea Vodă, va fi greu de creat o nouă majoritate parlamentară care să-l suspende. Pentru că, pe fondul crizei şi neliniştii sociale, rezultatul referendumului nu va mai fi cel din 2007. Dar ştiţi cum e "de ce ţi-e frică, de aia nu scapi!"
PS: priviţi şi meditaţi la scena de finală din "Conversaţia". Poate veţi înţelege pericolul ascultărilor. Indiferent de cauză...

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...