duminică, 25 aprilie 2010

Carnavalul anti-corupţie şi distrugerea democraţiei

Văd că pe nimeni n-a deranjat modul în care au reacţionat tembelii ăia de la ANI la sentinţa CCR, mai mult, au luat partea derbedeilor, pe motiv că ei luptă cu corupţii. Şi, ca de obicei, au început să curgă valuri de căcat în capul politicienilor.
Înainte a de a-i apluda pe ţuluşii lui Morar sau pe dobitocii lui Macovei, cum luptă ei cu corupţii şi cu putregaiul din politică, ar trebui să stăm şi să medităm la ce a produs, de fapt, operaţia "Mani pulite". Care, departe de a fi distrus corupţia din politica italiană, n-a făcut decât să deschidă calea lui Berlusconi şi partidelor extremiste, separatiste şi neo-fasciste.
Mai mult, îndepărtând pe oameni de politică, operaţia "Mani Pulite" a distrus, practic, orice şansă de construire a unei alternative. Abia acum se observă în Italia un soi de trezire a conştiinţei civice, dar timidă şi nu foarte clar definită. E mai degrabă un fel de a spune că unora le-a ajuns cuţitul la os, dar nu ştiu ce să facă să îndrepte răul.
Şi la noi se încearcă o operaţie de acest gen, fie la presiunea unora din afară, fie din motive de ordin intern, legate de dorinţa luui traian băsescu de a controla scena politică la modul absolut.
DNA şi ANI sunt două instrumente prin intermediul cărora se încearcă punerea sub control a scenei politice, lipsirea de autonomie a partidelor politice, eliminarea tuturor obstacolelor din calea instaurării unui regim unipersonal. Au fost gândite aşa de o serie de minţi totalitare, de genul Monicăi Macovei. Ea(sau cei din spatele ei) este cea care a proiectat, cu atribuţii, structură şi misiuni, atât DNA, cât şi ANI. Ea a convins UE că fără cele două instituţii se alege praful de România. Acum chiar se alege, pentru că ele s-au angrenat într-o luptă pentru putere fără milă, în care nu se iau prizonieri. Şi mă tem că în acest joc este angrenat şi SRI, ceea ce face şi mai grav pericolul la adresa democraţiei.
"Sunt vreo 100 si ceva de parlamentari, un sfert din Parlament, de aceea astept cu maxim interes dezbaterea din Parlament a noii legi a ANI", spunea recent Cătălin Macovei, cu trimitere la dezbaterea noii legi a ANI, după ce CCR a declarat neconstituţionale unele articole din actuala lor lege de funcţionare. Este un santaj pe faţă: ori o faceţi cum vrem noi legea, ori vă umplem de căcat!"
Schema este cunoscută, au folosit-o şi în cazul judecătorilor de la CCR. După sentuinţă au dat pe surse că şapte judecători sunt cercetaţi de ei. Oficial nu există nimic, iar judecătorii nu au fost înştiinţaţi. La fel se va întâmpla şi cu parlamentarii: suta aia va creşte, pe măsură ce se va apropia momentul votului, oficina de Net şi oficioasele vor deborda de "informaţii pe surse", linşajul public va funcţiona din plin.
Ce va fi? Păi, uitaţi-vă la prezenţa la vot la alegerile parţiale pentru Parlament şi primării. Uitaţi-vă la haosul din politică, la starea jalnică a partidelor, care nu mai au sprijinul cetăţenilor, nu mai sunt credibile. Uitaţi-vă la slăbiciunea extremă a statului, la refuzul românilor de a mai fi cetăţeni. Şi vedeţi dacă avem mai puţină corupţie în politică, şi în societate, în general.
Ce am câştigat de pe urma "carnavalului" anti-corupţie? Nimic! Ne-am distrus viitorul, fericiţi că nişte unii din politică sunt daţi pe mâna "justiţiei" poporului. Timp în care acelaşi popor tembel este deposedat de orice urmă de putere şi de bunăstare de păpuşarii care trag sforile în acest carnaval. Păpuşari care o duc din ce în ce mai bine, deşi, teoretic, ei ar trebui să fie "clienţii" celor două stabilimente.
Carnavalul anti-corupţie nu a făcut decât o singură victimă în România: democraţia. Asta e, ne place sau nu...
PS: cum nu poate lipsi martie din post, nici Pulimea Sa nu putea rata carnavalul anti-corupţie. De fapt, este unul dintre sponsori şi regizor al carnavalului, dacă ne gândim bine. Face muncă în folosul "societăţii", să i se uite păcatele în domeniu... Să trecem.
Deci şi-a chemat slugile la ordin, la Cotroceni, pentru indicăţii în legătură cu ANI. Şi i-a împărţit pe căprării: putere şi opoziţie. Opoziţia la matineu, puterea la oră de maximă audienţă.
Dacă tot e nevorbit, nu mai bine îi chema să discute despre criza economică? Nu de altceva, dar nu se dă dusă, a dracului criză, nici cu slujbă la Patriarhie! Sau nu-i este la îndemână să vorbească despre frânghie în casa spânzuratului?

2 comentarii:

Stefan A. spunea...

Eu am vazut in direct "Mani pulite" in Italia .Cu cit a ajuns la nivelele cele mai inalte a politicii, cu atit a fost "frinata" mai mult ,cu forme legale aprobate cu urgenta de clasa politica incriminata !
Berlusconi a ajuns in politica din cauza caderii protectiei politice (Craxi si partidul socialist) si din cauza datoriilor colosale fara nici un fel de garantie !
Ajuns prim ministru (guvernul numea sefii bancilor italiene), datoriile au fost "reesalonate". Cu ministru de finante , Tremonti (tot cel de acum ) , a realizat o serie de condonuri (iertari fiscale )cu care a redus masiv banii ce trebuiau platiti prin taxe , impozite , CAS , de catre firmele lui si echipa de fotbal Milan . Tot a lui !
Ancheta aia "mani pulite" , a dezvaluit o clasa politica total corupta . Desii exista finantiamentul public al partidelor , acestea "rotunjeau" veniturile prin o taxa "oculta" de minim 10 % din valoarea fiecarui contract de stat. La toate nivelele !
"sistemul ticalosit " nu a fost inventat in Romania , a fost copiat dupa modelul italian cu acelasi efect ! Blocaj politic ,juritic si multa "cosmetizare" a fatadei !

Anonim spunea...

Democrația „burgheză” reprezintă un regim politic depășit în condițiile în care la putere se află capitalul financiar. Soluția găsită în țările Occidentale este de a prezenta votanților aceleași programe (este foarte greu să spui ce diferență este între SPD și CDU, Labor și Conservatori, Socialiști și „dreapta” francezi etc.) sub lozinca „nu există altă soluție”. La noi, unde nu există un atașament real pentru democrație, ci dimpotrivă, o deosebită aplecare spre dictatură, nu mai e nevoie să se încurce cu astfel de ipocrizie. Pentru că totuși trebuie păstrate niște aparențe, dușmanii sînt acuzați de fapte de drept-comun (chestia nu e nouă, fiind practicată și de Ceaușescu).

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...