luni, 12 aprilie 2010

Daniel Morar, demisia!

Revocarea măsurii de arestare preventivă în cazul celor trei este pe cât de normală, pe atât de pertinentă. Au fost nu unu, nu doi, nu trei, ci nouă judecători. Măsura nu avea nicio valoare, era un capriciu al unor procurori impotenţi, care, în afară de stat cu căştile pe urechi, nu ştiu să facă nimic.
Se prăbuşeşte un scenariu absurd, făcut să-i prostească pe proşti, să uite de foame. Că e foame! Şi multă disperare socială.
Dar ţuluşii şi-au bătut joc nu doar de cei trei, şi de Voicu, printre alţii, ci şi de o ţară întreagă, care le plăteşte lor salariile.
Nu ştiu dacă sunt vinovaţi sau nu cei trei, plus Voicu. Un tribunal se va pronunţa. Ştiu însă că, vinovaţi sau nu, acestor oameni li s-au încălcat grav drepturile, au fost supuşi linşajului public, au fost condamnaţi la moarte civică de indivizi care trebuie să apere statul de drept.
Daniel Morar a dus DNA într-o direcţie periculoasă, contrară democraţiei şi statului de drept. Sigur că Pulea Vodă şi ai lui n-au să-l demită niciodată. Dar cred că e de datoria societăţii civile să preseze pentru a-l determina să demisioneze. Pentru că nu se mai poate aşa.
Şi încă ceva: instituţia arestării preventive trebuie reformată din temelii, pentru permite arbitrariul şi grave abuzuri.

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...