marți, 13 aprilie 2010

Arătarea pisicii

Pulimea Sa s-a dus aseară la pupincuristul lui preferat, Nasul. Unde a început să bată câmpii despre "cazul Voicu." Caz care se dovedeşte pe zi ce trece nu unul de corupţie, ci unul care ţine de răfuiala între diverse grupuri de interese cu puternice rădăcini în serviciile secrete.
Elementul central al acestei bătălii îl reprezintă controlul arhivei serviciului de informaţii al MAI, celebra "Doi şi-un sfert." Unde se ascund, se pare, multe din trecutul politicienilor români, inclusiv din trecutul lui băsescu şi din aventurile sale politico-comerciale. era şi este vital pentru el ca nimic din acea arhivă să nu ajungă pe piaţă. "Aduceti-va aminte ca au inceput niste discutii cu oameni care au arhive, detin accesul la arhive sau discutii despre Mos Craciun care aduce informatii unor politicieni. Structurile statului nu cred in Mos Craciun si de la aceste intamplari, de la demisiile celor doi ministri, plus de la Mos Craciun au reactionat structurile statului. (...) "
A reuşit asta, deşi cu greu, se pare. Coşmarul lui a fost şi este un şef la Doi şi-un sfert pe care să nu-l poată controla. De altminteri s-a vehiculat şi ideea desfiinţării unităţii şi integrării ei în structura SRI, unde să fie controlată strict de oamenii lui Coldea. Că Maior este doar un spanac decorativ la conducerea SRI: stă şi scrie sau dă interviurii despre nimic.
băsescu a intrat în panică în momentul în care PSD a obţinut portofoliul Internelor. A reuşit să aducă un om al lui în fruntea ministerului, pe Generalul Izmenelor Prezidenţiale. Când Oprea a încercat să-l numească pe omul lui băsescu la conducerea Doi şi-un sfert, PSD l-a obligat pe general să demisioneze. Apoi băsescu l-a "convins" pe Dragnea să facă la fel, probabil cu DNA. Uitaţi ce zicea aseară: "De ce nu se mai aude insa nimic de Dragnea? Cand va spune acesta motivele reale ale demisiei sale?" Abia după ce s-a asigurat că Doi şi-un sfert rămâne cât de cât sub control l-a aceptat pe Dan Nica la MAI.
"Domnul Nica mi-a promis, inainte sa fie numit in functie - ca i-am spus acelasi lucru pe care le-am spus celorlalti doi ministri - a promis ca va fi corect cu statul roman. Ca si ministru, si a tolerat sa aseze o cangrena pe structurile statului. Inainte de a-l revoca l-am invitat la doua discutii si m-a mintit. Am cerut revocarea lui pentru ca atunci cand ministrul lase sa se instaleze asa ceva in structurile statului, este un ministru pe care nu-l mai poti tine in Cabinet". Acum e fericit şi poate juca scena balconului. Dar cât i-a ţâţâit lui curul de frică până în decembrie 2009 nu poate fi nici uitat şi nici iertat. Ceea ce se vede.
Între timp SRI a început un război cu Doi şi-un sfert. Iată ce mai declara aseară la Nasul băsescu: "Am stabilit impreuna cu SRI ca infectia de la Interne trebuie inlaturata." Adică infecţia asta a apărut aşa, brusc, doar în momentul în care s-a evocat numele lui Voicu drept ministru? Şi cangrena asta se numeşte cumva "răpirea din Bagdad"?
Sigur, dacă România ar fi o ţară normală, acum ar fi început un scandal monstru, iar Comisia aia de Control al SRI ar fi programat deja audierile pe marginea celor spuse de băsescu. Nu se va întâmpla nimic. Pentru că, de fapt, SRI îi controlează pe papagalii ăia din Comisie, nu invers. Aşa că rămâne cum am stabilit: băsescu e cel mai curat şi plăcut uscat, restul e ticăloşi şi la pungă groşi. că el are SRI, care-i face treburile murdare.
Şi nu pot să trec prea uşor peste un comentariu la o postare de pe blogul lui Ioşka. Un nene, cu umor, de vreme ce semnează Hector Postacu, scrie: "Ce auto-sesizare ? Mi-am spus părerea despre Papici. E un soldat disciplinat. Nu strălucit profesional. Piesa e mult mai complexă. Dosarul ăsta a fost un scut. Gîndit pentru eventualitatea în care Geoană ieşea preşedinte. Din el ieşea motivul pentru a nu fi validat eventualul său mandat . CCR-ul ar fi preluat-o din zbor şi l-ar fi pocnit.De aceea nu s-a făcut flagrantul. Ca să nu "răsufle" mişcarea ".
Se pare că e nişte unii care mai ştiu câte ceva şi transmit semnale către alţii. Nu m-ar mira să aflu că "siguranţa naţională" însemna, de fapt, şi invalidarea mandatului lui geoană, în cazul în care ar fi fost ales.
Şoul Pulimii Sale a avut un scop clar: să transmită un semnal celor din PDL, pentru că de fapt, ei au fost vizaţi de discursul lui băsescu. "Bă, vă ia mama dracului dacă vă închipuiţi că mă puteţi da la o parte! Cum i-am făcut pe pesedişti, vă fac şi pe voi! Eu sunt stăpânul serviciilor!"
Ceea ce este un adevăr. Şi un pericol mortal pentru democraţie. Dar cui îi pasă?

2 comentarii:

Anonim spunea...

Conasule, e Demo-Cratia asta? Unde vezi democratie? Basescocratie mai merge.

Curele Barbati spunea...

asa e Anonim sunt total de acord...Basescocratie e in tara asta

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...