vineri, 9 aprilie 2010

Noi şi ei

La noi bătrânii sunt urâţi cu sistem de o naţiune care se comportă mai degrabă ca o turmă. Mai nou, după umilinţele cu pensiile nesimţite, cu legi cretine, care obligă perrsonalităţi ale vieţii ştiinţifice şi culturale, medici şi profesori, să iasă la pensie la 65 de ani, sau chiar mai devreme, a venit vremea lustraţie. Altminteri, de unde ar mai lua bani Syda şi alte tute tari în tată şi în portofel?
Ei bine, la americani, pe care văd că-i admirăm până la leşin de greaţă, se poate ca un judecător să activeze la Curtea Supremă până la 89 de ani, şi să plece că vrea el, nu că-i dau şuturi în cur unii şi alţii. Vom înţelege ceva din asta? Mă tem că nu. Nu intră în valorile "civilizaţiei" noastre. Noi ne caftim în trafic, luăm la bătaie bătrânii, pentru că traversează prea încet strada, trecem cu maşina peste oameni, şi în general nu respectăm pe nimeni şi nimic.

Un comentariu:

Fluieratorul spunea...

Cu respectul stam rau, fata de batrini si nu numai, si cu bunul simt, si cu sapte ani de-acasa. Romanul traieste aici si acum, fara nici un scop altul decit cel imediat, fara nici o strabatere de consecintele propriilor fapte. Romanul are intotdeauna motive, si nu-si asuma nicvi o vina. Nici aia mai spalati. Ezista intotdeauna o esplicatie.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...