sâmbătă, 3 aprilie 2010

O victimă a băsescianismului

N-aş fi vrut să scriu despre o astfel de dramă în ajunul Învierii. Dar băsescianismul, ca model de societate, a început să facă victime. Ieri noapte a încetat din viaţă, la Craiova, un om, ieşit la plimbare cu nepoţica lui. A fost bătut de un animal de 22 de ani, coborât dintr-un autoturism de lux, enervat că decedatul, aflat cu nepoţica pe trecerea de pietoni, traversa prea încet pentru impetuosul tânăr, crescut în ura faţă de bătrâni în minunata Epocă a lui Pulea Vodă.
Victima avea 62 de ani. Poţi să-i spui bătrân unui astfel de om? Dar când asmuţi pe tineri împotriva bătrânilor, pe cei din privat împotriva bugetarilor, pe elevi şi părinţi împotriva educatorilor, pe pacienţi împotriva medicilor, trebuie să te aştepţi ca mai devreme sau mai târziu să se treacă de la violenţă verbală la violenţă fizică.
În numai câteva săptămâni am avut trei cazuri de violenţă îndreptate împotriva unor medici şi a unor asistente medicale. Rezultatul? Un mort şi un grav rănit.
Evident, din mocirla sociertăţii băsesciene nu putea lipsi Televiziunea Poporului, vârf de lance al băsescianismului, care face din violenţă un spectacol, o banalizează, o legitimează.
Asta se întâmplă unui popor care se făleşte că s-a născut creştin, într-o ţară în care se distrug şcoli, spitale, stadioane, grădiniţe, biblioteci, parcuri, în schimb se construiesc biserici. Multe, foarte multe biserici. Din care lupseşte un singur lucru: Dumnezeu...

4 comentarii:

Karakas spunea...

Ai spus exact ce cred si eu. O societate diavoleasca, asta a produs basescienismul. S-au construit sute de biserici, dar spitale ba. E plin de popi cu patrafire care dau mina cu Flutur, Udrea si alti politicieni, dar putini care se ocupa de cele sfinte. Unde este compasiunea crestineasca in societatea romaneasca? Unde este mila pentru aproapele tau? Unde este comunitatea crestina care sa ajute pe cel cazut?

Daca asta inseamna popor crestin, eu sunt Papa.

paul spunea...

"N-aş fi vrut să scriu despre o astfel de dramă în ajunul Învierii. Dar băsescianismul, ca model de societate, a început să facă victime. Ieri noapte a încetat din viaţă, la Craiova, un om, ieşit la plimbare cu nepoţica lui. A fost bătut de un animal de 22 de ani, coborât dintr-un autoturism de lux, enervat că decedatul, aflat cu nepoţica pe trecerea de pietoni, traversa prea încet pentru impetuosul tânăr, crescut în ura faţă de bătrâni în minunata Epocă a lui Pulea Vodă. "

articol: se enunta concluzia, se descriu imprejurarile, se trage de tot parul din lume ca sa se faca o legatura cu concluzia enuntata, si , in final, ca o nuca in perete, concluzia. generalizatoare.
sorry, non sequitur, cauta definitia daca nu o ai.
am pus odata o definitie psihiatrica a delirului de grandoare la mihnea pe blog. nu a rezistat.
la tine e mai simplu: idei fixe, obsesive. nu spun ca nu ai reptate, dar AICI si ACUM exagerezi. grosolan. si nu te ajuta.

Karakas spunea...

@paul, nici eu nu sunt de acord cu generalizarile, insa...sunt prea multe exemple de degradare umana, constanta, care nu este doar din cauza indivizilor, dar a societatii in care traiesc, unde "modelele" astea sunt: violente, nepasatoare, needucate, de un individualism animalic. Scapa cine poate...

Peste tot exista criminali care fura, ucid din varii motive, fie ele legate de bani, de gelozie, de sex, sau mai stiu eu ce...dar sa omori un batrin pentru ca merge prea incet pe trecerea de pietoni, suna ne-medical. Criminalul acela nu era bolnav psihic. Societatea l-a imbolnavit. Este produsul lumii in care indiferenta extrema duce la astfel de tragedii. Este produsul epocii Basescu, in care batrinii sunt vazuti ca un balast inutil.

Anonim spunea...

iarasi nimic nou in ro ci doar o aliniere la valorile nepretuite ale vesului luminos!
campania anti-pensionari care huzuresc pe bani multi platiti de cei tineri care se chnuiesc a inceput in vest inca din anii 90 iar dovezile pot fi gasite in presa vestului. de atunci multi tineri si-au omorit bunicii ca sa le ia banii sau chiar toata familia ca sa intre in posesia banilor cit mai repede cu putinta. un astfel de caz s-a judecat in germania saptamina trecuta. mai aveti de recuperat doar macelurile din scoli si violurile in mijloacele de transport in comun si puteti spune ca sinteti niste vestici adevarati adica niste civilizati!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...