sâmbătă, 14 aprilie 2012

Lumina sfântă e în grafic!



Deşi avionul care aduce Lumina sfântă de la Ierusalim e în întârziere, ea e în grafic, cum ne asigură o tută care transmite "evenimentul" de pe Oto Peni. Suntem sănătoşi? Suntem în toate minţile? Mai avem vreo fărâmă de bun-simţ? În ce s-a transformat sărbătoarea asta? Ce-i cu circul ăsta?

9 comentarii:

Anonim spunea...

Mai aberanta decat lumina in grafic este mutra lui Niels Schnecker cu urechi de iepuras pe chelie, la A3, vorbind despre obiceiurile noastre de Paste...
Oare ce va urma? Interviu cu nepotul lui Iuda?!

Karakas spunea...

Daca Iisus ar fi aici azi, ar spune ca si mine: "Capitalismul este Demonic! Capitalism is Evil!"...in toate limbile.

Rata de sinucideri in tarile afectate de austeritate se pare ca a crescut fara precedent.

Cred ca e timpul sa spunem guvernantilor si politicienilor ca vrem un alt fel de societate, care sa stimuleze ce e bun in noi, partea sociala si potolirea suferintei. Oamenii nu pot singuri sa supravietuiasca, au nevoie de ajutorul celorlalti, iar societatea capitalista pur si simplu neaga socialul si spune: vezi-ti doar de tine, sa te imbogatesti cu orice pret, esti singur pe drum, asa ca ataca cind poti, singur sau in haita.

http://www.nytimes.com/2012/04/15/world/europe/increasingly-in-europe-suicides-by-economic-crisis.html?_r=1&ref=global-home

Cristina spunea...

Chiar, asta cu Schnecker comentand obiceiurile "noastre" e de un ridicol.....
Oricum, Paste linistit !

cristi spunea...

@Anonim (19:56): aşa e, Niels Schnecker e evreu şi aşa era şi Iuda. Dar şi Isus, şi Maria, şi ceilalţi 11 apostoli, şi Ioan Botezătorul. Iar în vechiul testament Dzeu însuşi era un soi de divinitate tribală a evreilor, "poporul ales" pe care îi ajuta împotriva altora. Aşa că dacă eşti credincios, şi din ce scrii se pare că eşti, mai lasă-ne cu ura asta bolnavă.

Anonim spunea...

@cristi: nu m-am legat de faptul ca iuda era evreu sau de faptul ca schnecker e evreu. am facut aluzie la faptul ca televiziunile noastre promoveaza interlopi, criminali si tradatori. iar spectacolul cheliosului ranjitor impodobit cu urechi roz l-am considerat pe buna dreptate o jignire adusa sarbatorii. asa ca nu te mai repezi cu etichetari gen "ura bolnava". incearca sa gandesti inainte sa postezi!

vgeorgicas spunea...

Am urmatoarea curiozitate. Care este dedesuptul minunii cu lumina ?
Fac sfintii luminari speciale care se aprind la un anumit moment din motive chimice?

cristi spunea...

@Anonim (01:38): deci întâi te declari indignat că Schnecker comentează "obiceiurile noastre" , după aia aduci vorba despre Iuda şi ceva "interlopi, criminali şi trădători". Aşa, fără nici o legătură. Dar poate că eşti doar incoerent, şi atunci îmi pare rău că am acuzat de antisemitism o persoană cu handicap.

Anonim spunea...

@cristi: iar mie imi pare rau ca am facut greseala sa-i raspund decent unei persoane psihotice care a uitat sa-si ia pastilele.

Constantin Gheorghe spunea...

Prieteni, e totuşi prima zi de Paşti! Pace vouă!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...