miercuri, 21 septembrie 2011

Ce ne separă de civilizaţie








Prieteni, nu prea am chef de scris. Mi-e o silă imensă de tot ce se întâmplă. Aşa că am să vă "asasinez" mai mult cu poze zilele astea. Cele de mai sus au o poveste. Sunt din Germania. Unde, pe marginea unei şosele, dintr-o zonă rurală, cineva a cultivat flori. Nimic excepţional. Excepţional este faptul că NU există garduri, pândari, câini în lanţuri, gata să te sfâşie, nimic.

Ai chef să-ţi culegi flori? Nimic mai simplu! Ai la dispoziţie nişte cutere, te duci, îţi tai ce-ţi place din lan, tariful este afişat, bagi bani într-o cutiuţă, şi-ţi vezi de ale tale.

Încercaţi să faceţi asta în România. Şi veţi constata că florile vor fi culese cu coasa, de haite de ţigani şi de români, într-o frăţească simbioză. Iar dacă scapi cu gâtul netăiat, tu, proprietar, să zici mersi!

Asta ne separă, esenţial, de civilizaţie. Restul sunt vrăjeli...

5 comentarii:

ciprian teodorescu spunea...

si exemplele pot continua:e valabil si in cazul refugiilor alpine din Muntii Germaniei,ca tot ati pomenit de tara asta.stai peste noapte in refugiu,lasi intr-o cutiuta banii de cazare.e valabil si in Franta,Italia.
Cred ca noi inca nu ne dam seama ,ca natie,la nivel general spun,de ce au "vesticii"ce au cu noi.stiu ei ce stiu...

Constantin Gheorghe spunea...

Da, prietene! Aşa cum bine zici! Dar civilizaţia asta a fost făcută la început cu parul, apoi cu educaţia. La noi parul şi educaţia lipsesc, iar bunul-simţ e doar cuvânt în dicţionar.

andreiraduM spunea...

Din nefericire, AI DREPTATE!

windwhisperer spunea...

n-a curs destula apa pe Dambovita....

Doru spunea...

Amănunte aparent minore care duc la diferenţele majore ...
Toate cele bune!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...