duminică, 6 mai 2012

Imperioasa nevoie de cur a românilor!



Afacerea "Cristina Dumitrescu" ia forme aberante. Sincer, mi-e greu să spun ce interese a deranjat numirea ei la Ministerul Educaţiei. Un lucru este clar: rezistenţa este foarte organizată, coerentă şi virulentă. Nu mai contează faptele, totul este să se creeze o situaţie imposibilă pentru Victor Ponta, şi să-l oblige să o schimbe. Ceea ce se va şi întâmpla, în seara asta.

Numai că în campania asta împotriva tipei apar şi accente antisemite, ceea ce mi se pare de-a dreptul odios. Odios, pentru că se trece de o limită care şi aşa e laxă în ţara asta de nebuni. La ce mă refer? La un articol de pe HotNews, care se referă la biografia profesorului Robert Deutsch, coordonatorul programului urmat de Dumitrescu la Stanford(deci, imbecili de la Realitatea Tv, n-a minţit! Chiar a fost la Stanford! Iar în CV nu spune că ar fi absolvit vreun curs, că ar avea vreo diplomă, ci doar că a studiat!). 

Evident, din ciorba asta nu putea lipsi Tismăneanu, care, ca şi Deutsch, e fiu de ilegalist(Deutsch, soţ de fiică de ilegalist), absolvent de studii marxiste, fugar în Occident. Acum Tismăneanu e mare balenă anti-comunistă, şi îşi elimină concurenţa, prin denunţuri "obiective"!  Acum, dacă madam a studiat cu Deutsch, e amestecată şi în caracatiţa fesenistă, este şi comunistă, că şi profesorul ei a fost, este şi marxistă, tot din acelaşi motiv, şi în general, e suspectă, pentru că...Iar faptul că a studiat şi cu Stiglitz o face şi mai suspectă: e contaminată cu ideile comunismului american! A, şi încă ceva: ce a făcut madam între 1982 şi 1986: nu cumva a fost securistă? Cel puţin aşa lasă să se înţeleagă şi Tismăneanu, într-un comentariu. Josnic individ! 

Merită să citiţi şi comentariile la articolul lui Tismăneanu. Prieteni, nici prin minte nu mi-a trecut că până şi Tismăneanu are un cortegiu de pupincurişti! Are poporul ăsta aşa o nevoie de cururi de pupat, ceva de speriat!  

2 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Tismaneanu are un cortegiu de pupincuristi, desigur. Si asta de multa vreme. De-aia nu mai citesc eu nici ce scrie el, nici altii ca el, care aspira si ei la citeva pupaturi. Nu-i numesc, da' pot spune ca baietii semneaza cam prea mult pentru gustul meu pe "Contributors". De-aia nu mai citesc nimic de acolo. Ma murdaresc. deci nu stiu ce spune Tismaneanu despre nimic. Tismaneanu nu exista.

Din pacate si d-na asta Corina Adriana Dumitrescu, sau Radu, cum era inainte de casatorie, e o mica murdarica. Care nu gaseste in viata ei o jumatate de ora ca sa-si scrie un CV ca lumea, sau sa-l verifice, daca i l-a scris altcineva.

Iertat sa fiu, dar nu ma intereseaza nici personaja in cauza, nici faptul ca e rector la fabrica de diplome cu eticheta crestina "Dimitrie Cantemir". Asta nu e nici o calitate, sa fii geambas de diplome fara acoperire, scoase de o institutie care n-ar trebui sa existe.Eu unul sint complet impotriva universitatilor private din Romania. Si impotriva unei bune parti din cele de la stat.

Iar, faptul ca e pe la CSM, si ca de-acolo are CV-ul ala plin de "agramaticalitati", nu ma intereseaza. La CSM s-a intrat pe orice criterii, numai pe alea de bun simt nu.

Nu ma intereseaza nici tov. Deutsch, care chipurile a tinut cursuri la Stanford si a avut-o ca studenta pe doamna in cauza. Ma interesa mai mult daca secretariatul universitatii Stanford trimitea o adresa oficiala cum ca numita Corina Adriana Radu a fost participanta la cursuri acolo. Ce spune Deutsch n-are nici o valoare, stiind cine este si ce hram a purtat pe-aici.

Ce n-am inteles eu e de ce a nominalizat Ponta o persoana controversata pe un post pe care trebuia sa puna un profesionist. Cine i-a pus-o pe Corina Dumitrescu in brate nu i-a vrut binele.

Asta imi spune inca o data ca tara este la mare ananghie. Nu avem nici pe cine sa votam, nici macar pe cine sa propunem pentru vreo functie cit de mica, nu exista competente reale. Exista numai grupuri si grupulete de venali, cu prietenii lor, arivisti de profesie, tintari nesatui. Astia urca in ierarhii politice si administrative in tara asta.

pacos spunea...

Pana la urma exista niste lucruri peste care nu se poate trece asa usor:
-nu-ti tehnoredactezi cv-ul, e in regula, dar nu-l verifici inainte de publicare? aproape ca suna cam ca explicatia Lenutei cu privire la faptul ca, pe declaratiile ei de avere si de interese anuale (redactate de o alta persoana), acea persoana a semnat in locul ei, pentru ea. Si s-au publicat asa. A urmat un scandal in presa, dar atat.
-nu Stanford ci Hoover, nu Dumitrescu ci Radu, nu chiar o institutie de invatamant ci mai degraba una de training politic. Pana la urma ok, dar de la un anume nivel nu mai merge cu ambiguitatile. Verbale da, ca-n politica damboviteana merge, dar scrise, niciodata.
-acuzatia de plagiat, cea mai grea din suita de acuzatii. Care a ramas nelamurita si care, de-a lungul timpului, a facut mai multe victime (profesorul Beuran, de exemplu).

In rest, mare e gradina lui Dumnezeu! si ocupat cu altele, nu s-a uitat de prea multa vreme la gard, ca nu se explica altfel.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...