duminică, 20 mai 2012

Doar o deosebire de limbă...



Monica Macovei a devenit vârful de lance al comunicării PDL, alături de jegul ăla de Cristian Preda. Cineva i-a băgat în cap că e salvatoarea partidului, că românii îi sorb fiece vorbă pe care o scoate din gură. Sincer, pe români îi cam doare în cur de vorbăria politicienilor, mai ales de vorbăria fără urmări practice. Iar activitatea de ministru a lui Macovei a produs doar două arme de luptă politică, pe care le-a pus în în mâna lui băsescu: DNA şi ANI, precum şi o modificare a Legii Retrocedărilor, care ne costă acum 16 miliarde de euro. În rest, aia cu "combaterea corupţiei" este un eşec de proporţii, vezi Transparency International şi ale sale barometre, dar mai ales jaful practicat de portocaliii, şi ignorat cu superbie de Danel şi ceata lui de ageamii de la DNA.

Acum Macovei vine şi ne spune cu guvernul SUA şi-a cumpărat dreptul de a numi, deci de a controla, o parte a justiţiei române: DNA, Procuratura Generală şi DIICOT. "Da, are tot dreptul ambasadorul american sau alti ambasadori sa faca astfel de comentarii, pentru ca SUA, Departamentul de Stat, a finantat atat DIICOT, cat si DNA, adica parchetele specializate pe crima organizata si coruptie. Sigur ca-i intereseaza ce se intampla cu investitia lor, in sens de eficienta. Doi: au investitori straini. Investorii straini sunt interesati sa nu fie coruptie in Romania. Cine lupta cu coruptia din Romania, la nivel de investigatii? DNA. Deci e firesc si normal sa fie ingrijorat si sa-si spuna parerea cu privire la cum e condus DNA, daca e condus eficient impotriva coruptiei sau nu". Iar acest drept este exercitat de Gitenstein, şi o face nu doar în numele Guvernului SUA, ci şi în numele investitorilor americani. Or fi contribuit şi ei cu ceva la târgul ăsta? Oricum investitorii americani şi-au cumpărat câţiva miniştri şi o majoritate în Parlament, pe vremea lui boc, când s-a modificat, după proiectul lor, Codul Muncii. 

Cu declaraţia lui Macovei, extrem de gravă, pentru un demnitar al statului român, şi pe deasupra şi membru al PE, s-a depăşit un prag al amestecului unui stat în treburile altui stat. Întrebarea este: care mai e natura relaţiilor noastre cu SUA? Suntem parteneri, cu asimetriile de rigoare, sau slugile lor? Pe care le poţi cumpăra cu un pumn de firfirici?

În România SUA aplică la virgulă metodele cu care şi-au subordonat o mare parte a ţărilor din America Centrală şi de Sud, unde au instaurat dictaturi de drepta, şi unde au permis cele mai îngrozitoare excese şi încălcări ale drepturilor omului, unde au asasinat, direct, sau prin interpuşi, lideri politici, de sindicat şi lideri spirituali, pe oricine era suspectat de "comunism". 

Îmi pare rău, dar SUA au devenit un pericol pentru democraţia, şi aşa schioapă, din România. Iar faptul că şi Obama a mizat pe băsescu este semnul cel mai clar că nu îi interesează decât un lucru: să-şi instaleze garnizoanele lor inepte aici, unde sunt în coasta ruşilor, faţă de care au o obsesie. În rest, dă-i în pizda mă-sii de români!

Dobitocii care i-au aşteptat decenii pe americani, unii murind pentru credinţa lor că vin "eliberatorii", s-ar întoarce în mormânt văzând că între ei şi ocupanţii ruşi nu e decât o deosebire de limbă...

7 comentarii:

Karakas spunea...

PDL ar trebui sa-si schimbe numele, ca tot nu au ei o linie ideologica clara: "Partidul Slugilor".

Vasile spunea...

Aştept poziţia lui Ponta pe tema asta. Dacă tace înseamnă că e de acord.

Fluieratorul spunea...

Monica Macovei a dat-o de multe ori cu bita in balta, si n-am auzit s-o fi sanctionat vreodata cineva.

originar spunea...

Apropos de americai si cine conduce de fapt pe acolo: am remarcat cu amaraciune ca Marga, cu o zi-doua inainte sa fie numit la externe, a publicat un articol hai sa-i spunem cel putin magulitor la adresa unui anumit popor ales (http://www.cotidianul.ro/miracolele-si-secretele-israelului-180504/), iar odata ajuns la Chicago, a fost sa-si prezinte onorul la American Jewish Comitee; nu cred in intamplari, vizita aia a fost pregatita dinainte. Semn ca indiferent cine e la putere, anumite centre de putere si influenta din SUA au grija sa se asigure ca cine conduce Romania asculta de cine trebuie. In rest nu ii intereseaza.

Karakas spunea...

@originar, inainte trebuiau ca toate statele socialiste sa asculte de Kremlin, dar nu a existat o asemenea dependenta de sovietici cum este azi fata de americani, si centrele de putere aferente. Daca e sa fim corecti, si Ponta a vizitat US inainte sa devina PM. Nu stim ce a facut acolo, asa ca putem sa imaginam tot felul de scenarii, inclusiv luarea vizei la putere. Si eu insa cred ca nimeni nu mai vine la putere in tarile astea mici din colonii fara aviz de la "cei de sus", ca-s mai multi acum, si greu de numit. Si probabil nu este chiar asa unitate de gindire nici la ei, sunt grupuri si grupulete.

Karakas spunea...

Exista o poveste care circula despre faptul ca oricine vine la putere in Romania trebuie sa ia "aprobare" de la tot felul centre de putere, care sunt fie state, fie grupuri de interese si lobby. Poate ca e doar o teorie a conspiratiei.

Iata ce declara noul ministru de externe, dl Marga, din partea USL:

"Marga: România ar putea aloca 500.000 de dolari la efortul NATO de finanţare a forţelor afgane".

Nu poti sa nu te intrebi: in timp ce Franta considera retragerea trupelor sale din Afganistan, Romania va suplimenta platile pentru aceasta operatiune militara? Romania, acest stat afectat de saracie, inca mai subventioneaza un razboial al SUA?

Poate cineva sa spuna public ce avantaje a avut Romania cu participarea sa cu trupe in Irak si Afganistan? Au fost semnate ceva contracte cu firme romanesti? Au luat ele vreo licenta de exploatare? Le-a oferit cineva sa produca ceva in tarile astea? Am profitat si noi cumva, ca doar la asta te astepti cind semnezi la o astfel de participare.

As vrea sa ma insel, insa ma tem ca suntem martorii unei alte farse pe spinarea acestui popor umilit, si daca ar fi asa, ne ramine fie o revolutie fie retragerea pe la manastiri.

http://www.mediafax.ro/politic/marga-romania-ar-putea-aloca-500-000-de-dolari-la-efortul-nato-de-finantare-a-fortelor-afgane-9652933/

Arogantu' spunea...

Prietene, madam Breton poate spune oricite prostii vrea - cine se mai uita-n gura ei ? Nici dentistul !
Elucubratiile ei angajeaza PD, nu si Guvernul. Prin urmare - Ponta poate, in cel mai fericit caqz ca o baga-n seama, s-o ironizeze.
INEPTIILE nu se combat !
Se ignora sau se ironizeaza.

@originar: Ce-ai vrea, ma rog, sa faca Marga - sa le dea citate din Goebbels ?
Destul s-a pisat ba'secu contra vintului rusesc, acuma sa vina altul sa schimbe directia pisului ?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...