sâmbătă, 19 mai 2012

Festivalul impotenţei




Prieteni, m-am săturat până peste cap de dramoleta asta cu Grecia! Nu, Grecia nu va falimenta! Nu, Grecia nu va ieşi din zona euro! Nu, euro nu se va prăbuşi! Nu, nu vine apocalipsa! Nu, pur şi simplu nişte idioţi menţin isteria, pentru că sunt câţiva care fac bani, buni! din isterie. Mizând şi pe prostia liderilor politici europeni, care nu mai au coaie să îi ia de urechi şi să dea de pământ cu pescuitorii în ape tulburi.

Începe acuşica la Unchiul Sam în bătătură "festivalul impotenţei", aka reuniunile G 8 şi NATO. Ne vom distra! Să vedeţi cum "puternicii lumii" cântă ode atotputerniciei pieţelor! Deja ne asigură că nu vor fi probleme cu aprovizionarea cu petrol, dar nu ne spun cum. Păi, e simplu! Ei impun noi sancţiuni Iranului, băieţii veseli au deja stocurile făcute, preţul zboară pân' la cer, profiturile la fel, şi toată lumea e fericită! Inclusiv Iranul! Doar criza rămâne la fel de vioaie, şi tot proştii suportă costurile ei!
 
Îl înţeleg pe Putin, care a spus "Pas!" şi nu participă. El chiar e un adorator şi un servitor al puterii statului. Şi ce să caute acolo, la o sedinţă de umilinţă în grup?

3 comentarii:

cristi spunea...

Îmi pare rău dar fără o schimbare majoră în politica europeană Grecia va falimenta, va ieşi din zona euro şi va fi urmată şi de alte ţări. Nu neapărat mâine, iar asta nu va fi o "apocalipsă", ci doar o înfrângere serioasă a ideii de unitate europeană. Americanii n-au nici un amestec în asta. UE pare să fi renunţat la orice preocupare socială, şi dacă e aşa atunci merită să dispară.

wtf?! spunea...

" Nu, Grecia nu va falimenta! Nu, Grecia nu va ieşi din zona euro! Nu, euro nu se va prăbuşi! Nu, nu vine apocalipsa! Nu, pur şi simplu nişte idioţi menţin isteria, pentru că sunt câţiva care fac bani, buni! din isterie."

Poate ca unii fac bani din "isteria" asta insa nu tipul asta:

http://krugman.blogs.nytimes.com/2012/05/13/eurodammerung-2/

OK, Ms. Merkel, ball's in your court...

cristi spunea...

Daca tot a venit vorba de Krugman...

http://www.nytimes.com/2012/05/18/opinion/krugman-apocalypse-fairly-soon.html

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...