miercuri, 30 mai 2012

Întrebări la care nu va răspunde nimeni



Am şi eu nişte întrebări, în cazul dosarului, tot mai imbecil, numit "Trofeul Calităţii".

  1. De ce trebuie condamnat cu orice preţ Năstase?
  2. De ce este ascultat? Nu ştiu să aibă interdicţie să discute cu anumiţi martori, dar şi aşa, Grăjdan NU are nicio calitate în dosar. Cu toate astea procurorul îl întreabă pe Năstase dacă a luat legătura cu Grăjdan în ziua în care idiotul a trimis hârtia aia la ÎCCJ. Doar că nu Năstase luase legătura cu el, ci Grăjdan îi trimisese un SMS! Oricum judecătorii au respins întrebarea procurorului, ca neavând legătură cu cauza. Da, dar a preluat mizeria DNA toată presa portocalie! Misiune îndeplinită!
  3. DNA are vreo înţelegere cu Grăjdan?  Mie hârtia aia mi se pare a fi fost trimisă la ordinul DNA. data emiterii hârtiei Grăjdan a făcut obiectul unui dosar sau al unei cercetări prealabile din partea DNA?
  4. Faptul că AN este ascultat în faza asta a procesului nu îi încalcă dreptul la apărare? Procurorii pot afla astfel elemente din strategia lui de apărare, drept pentru care pot inventa tot felul de "evenimente", precum cel de azi.
  5. De ce, dacă principalul element în jurul căruia este construit dosarul, "prejudiciul", este atât de controversat, nu se apelează la un auditor extern, gen PWC, care să nu lase umbră de suspiciune în legătură cu existenţa sau inexistenţa lui? Nu moare nimeni dacă procesul întârzie o lună sau două. Oricum faptele nu se prescriu, şi nici dacă îl condamnă pe Năstase nu ni se ridică MCV. 
  6. De ce nu se sesizează CSM de felul în care DNA manipulează opinia publică, prin intermediul presei, foloosindu-se de ziarişti cărora le "livrează" informaţii deformate şi probe fabricate? Asta este ideea de justiţie echitabilă în România?  
  7. Când pleacă Daniel Morar de la DNA? Acest dement, care se pişă pe Constituţie, pe legi, pe orice reguli, a făcut din DNA o calamitate. O poliţie politică. SUA nu îşi fac bine susţinând astfel de oameni. Dar, mă rog, dracu ştie dacă Unchiul Sam mai are ceva în comun cu democraţia...

5 comentarii:

Karakas spunea...

Pai cica DNA ar fi "motivat" un martor ca daca il dau pe Nastase, el devine "erou national". Mai mira pe cineva incrincenarea si ura cu care actioneaza DNA? De ce mai exista inca institutia asta? Sper sa fie defiintata, pentru ca are clar un mandat ascuns, politic.

ANONIMUS spunea...

Pot paria linistit ca s-a facut o porcarie pentruca acest Grajdan nu pare chiar tampit ,in ceea-ce il priveste pe A.N.chiar ca nu e cazul, integritatea mintala si inteligenta este fara cusur.Deci pare o facatura gen" decerebratii de la DNA" si se pare ca nu le-a reusit pentruca in caz contrar ar fi facut caz de telefon cu detalii exacte fara nici o retinere.Au tinut sa puncteze asta, pentruca nu aveau ce sa declare.O porcarie fara margini si sunt sigur ca multi vor platii aceste malversiuni,adevarul se v-a cunoaste si acesti ticalosi vor
plati cu varf si indesat.Rabdare!!!!Nu e mult timp cand toti se vor muta la Rahova.!!!

cristi spunea...

Prima întrebare e esenţială. Pentru că dacă AN e nevinovat de tot ce l-au căutat ăştia atunci regimul Băsescu e ilegitim de la început. De ce a câştigat Băsescu în 2004? Năstase a fost un prim ministru performant, probabil cel mai bun de după 1989. A reuşit să pună economia pe creştere fermă şi să încheie negocierile cu UE. A fost şi ministru de externe, deci se pricepea şi la diplomaţie. Avea toate datele pentru a fi un preşedinte bun. Ce l-a făcut să piardă a fost povestea cu corupţia. Dacă aia a fost o minciună atunci de ce e Băsescu preşedinte şi ce mai caută la Cotroceni?

O condamnare definitivă nu ne ajută deloc la MCV, dimpotrivă. Date fiind abuzurile în desfăşurarea procesului, conflictul de interese al unuia din judecători, motivarea aiuritoare a sentinţei de condamnare pe fond şi presiunile vizibile făcute asupra unor martori, Năstase şi avocaţii lui nu vor avea probleme să desfiinţeze o eventuală condamnare la CEDO - care se ocupă de exact genul ăsta de chestii. Nu va fi un "succes al luptei anticorupţie" ci o dovadă a corupţiei în justiţie! Băsiştii ştiu asta, dar nu le pasă. Ei mizează pe ideea că CEDO nu se va pronunţa până la alegerile parlamentare, şi probabil au dreptate. Din partea DNA urmează un potop de acuzaţii, insinuări şi dovezi fabricate la adresa USL (guvern, primării etc.), într-o încercare de a reedita 2004. Asta e miza condamnării lui Adrian Năstase.

ANONIMUS spunea...

Ce o sa reuseasca acesti smintiti o sa aiba o reactie exact pe dos decat spera.L-am detestat pe Nastase, Iliescu si pe Basescu din motive diverse.L-am votat pe imbecil crezand ca inalta functie o sa-l schimbe pe "clown"dar nici prin gand nu am putut sa-mi imaginez ca Nastase si Iliescu mi se par niste mielusei fata de acest marlan la cub,acest accident al istoriei.
Nastase macar s-a invatat minte,si e mult mai crezibil decat acest ignorant populist gretos ca Basescu.Sa vedeti ce martir devine Nastase incat o sa-i pare rau si atunci cand va popula Rahova dupa ce aceasta nenorocire nationala se va sfarsii.Aceasta o sa fie ultima lovitura de falca de magar care va termina regimul Basescu,desi si Ungureanu si PDL-ul fac eforturi sa-l termine definitiv.Afacerea Diaconu este printre unele pe care DNA-ul se chinuie sa desfinteze aceasta porcarie fara margini.Se apuca "gunoierul"PDL-ul Preda sa pomeneasca de aceasta "afacere"inainte sa apara in mass-media, inca o dovada de inteligenta brillianta a portocaliilor,sa stie toata lumea ca DNA-ul o face la comanda partidului .Halal sa le fie.Atat de idioti sunt incat este greu de egalat.
Dar nici procurorilor de la DNA nu sunt mai putin
de ras.Rusine!!!

Theodora spunea...

Acum realizez ca este foarte posibil ca acest domn Grăjdan sa fi trimis hartia aia la indemnul DNA
In ce tara traim?!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...