joi, 10 mai 2012

Sezonul accidentelor de muncă



S-a redeschis sezonul accidentelor de muncă. O explicaţie ar fi că se reiau lucrările de construcţii, sector unde se foloseşte multă forţă de muncă necalificată, angajată la negru. Altă explicaţie este slaba preocupare a angajatorilor pentru respectarea normelor de protecţie a muncii. Pur şi simplu patronilor nu le pasă de condiţiile de muncă, nu dau echipament adecvat, nu supraveghează respectarea regulilor, nu investesc în pregătirea personalului. Mai rău este că nici angajaţilor nu le pasă de viaţa lor. Dacă trăieşti, îţi poţi găsi un alt loc de muncă, dacă patronii sar peste cal cu ignorarea regulilor.

Azi au murit doi oameni la şantierul naval Galaţi, unde patronii sunt străini, dacă nu mă înşel. Sunt accidente şi la alte firme străine, stabilite în România. O fi indolenţa noastră, o fi lăcomia lor? 

Nu văd nicio campanie de informare publică pe această temă. Inspecţiile muncii din judeţe sunt o glumă. Legislaţia în domeniu este laxă, şi nu o respectă nimeni. În România se va mai muri în accidente de muncă. Pentru că nu există o politică de stat în domeniu, ci doar poveşti. 

PS: se va mai muri şi din cauza accidentelor de circulaţie. Tot la fel, nu văd o politică serioasă în domeniul securităţii rutiere. Asta e: ţară europeană cu numele... 

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...