joi, 10 mai 2012

Îmi place!


Ştiu, am să-mi iau iarăşi porţia de înjurături, pe motiv de Nicuşor Dan şi tâmpeniile lui, care au întârziat cu mai bine de un an rezolvarea problemelor din zona Buzeşti-Berzei-Griviţei. Cu excepţia unui proiect pentru construirea Muzeului Căilor Ferate pe locul fostului cinematograf Feroviarul, nu am văzut nimic de la "salvatorii" Bucureştilor, în afară de demagogie de doi bani.

Ei bine, azi aflu de pe HotNews că este aprobat un proiect pentru zona aia, care utilizează şi elementele salvate din faţada cinematografului. Mie îmi place proiectul. Nici nu ocupă nesimţit spaţiul, nici nu este foarte înalt(15 etaje), nici nu violentează ochiul. Sper să nu se mobilizeze iar "salvatorii", şi să-i împiedice pe investitori să-l construiască. Nu mai suport mizeria şi maidanul din zona aia. Nu prea e nimic de salvat pe acolo. Am mai spus: dacă vor să păstreze "parfumul epocii", pot să impună faţade de un anumit stil, dar, în rest, să se abţină. Oraşul trebuie să se dezvolte. Iar zona Gării de Nord este o ruşine pentru capitala unei ţări europene. Parcă ieri au trecut bombardierele americane prin zonă...

6 comentarii:

Karakas spunea...

Toate orasele lumii se dezvolta si darima ce este vechi. Imi aduc aminte ce-l mai injurau pe Ceausescu (e adevarat arhitectura e urita), dar trebuie sa faci strazi largi, metrou intr-un oras ultra-aglomerat si ingust ca Bucurestiul. Sigur, sa pastram ce este pretios si da o nota aparte oraselor, insa nu trebuie exagerat.

Pe aceiasi nota, e o intreaga discutie acum in Toronto despre cum se inalta blocuri uriase, inalte, cu condominiumuri/apartamente. E o adevarata intrecere capitalista care emai inalt si mai urit. Nu are cum sa placa ochiului.

Karakas spunea...

Referitor la un post anterior, cu galagia si rusofobia romanilor. Nu cred ca e generalizata. Romanul e cam indiferent in natura lui ce ii spune "conserva-te!".

Dar poate niste istorici pot sa spuna mai multe despre ce au facut rusii dupa razvoi in partea estica, comparat cu ce fac acum americanii. Din cite am inteles, rusii chiar faceau niste uzine si le dadeau la est europeni. Metroul din Budapesta e construit de soldatii rusi.

As vrea si eu sa stiu, ce lasa americanii dupa ei in tarile din estul Europei?

Unknown spunea...

Pentru informarea ta:
1. Primaria a demolat fara sa aiba toate avizele acolo, deci ilegal, nu am vazut pe nimeni sa plateasca macar cu o demisie pentru asta.

2. Santierul a fost blocat de acel proces vreo 2 luni, acum sta din cauza ca primaria nu mai are bani pentru lucrari. Poate ai fi in stare sa zici ca si la pasajul de la Asmita Gardens nu se lucreaza tot din cauza lui Nicusor Dan, nu? :)

3. Pana la urma e o chestie de gust si viziune urbanistica cum dezvolti acest oras, daca ti se pare ca are asa de multe zone istorice iti sugerez sa mai vizitezi cateva orase din Europa.

Béranger spunea...

Singura problemă este că aceste machete virtuale arată aproape întotdeauna mult mai bine decât realizarea finală. Apoi, relizarea ar putea dura X luni în China, dar va dura X ani în România.

În rest, e amuzant cum pe clădirea din stânga scrie SNOY fix cu fontul SONY.

Lu spunea...

Domnilor,
Va invit sa vedeti aici:
http://www.virtualtourist.com/travel/Europe/Malta/Saint_Julians-453859/TravelGuide-Saint_Julians.html

cum se poate construi nou peste vechi pastrand aerul general al localitatii. E micuta localitate Saint Julian's din Malta.

Daca ar fi dupa Dvs, ar trebui sa daramam naibii tot orasul ca sa facem turnuri de 15 etaje, ca nu-i asa, nu sunt chiar atat de inalte...
Uite de-asta o sa votez eu cu Nicusor Dan la primarie, ca sa nu mai trebuiasca sa ies la manifestatii si la flashmoburi impotriva unei primarii bezmetice si corupte!

Alex spunea...

Sunteţi ignoranţi şi mediocri. dacă alte oraşe sau popoare se cacă în mijlocul drumului sigur vă veţi căca şi voi, că deh, ei sunt mai civilizaţi, drept pt. care tre să ne luăm după ei. proiectul din imagine e o băşină. pot să desenez şi eu în autocad în 3 zile aşa ceva. ce au demolat semidocţii produşi de bolşevici în vreo 60 de ani, nu sunt în stare să proiecteze nici autorul articolului, nici arhitecţii care desenează pe computer clădiri de birouri şi blocuri fără personalitate. NU se amplasează aşa aiurea turnuleţe şigăneşti în zonă de case, este o regulă elementară a bunului simţ şi o cunoaşte orice arhitect care ştie ce face. această clădire e frumoasă într-un complex de clădiri moderne. ceea ce au oferit VOLUNTAR arhitecţii care lucrează cu Nicuşor la variante normale, adaptate la ansamblul despre care vorbim, este de 1000 de ori mai frumos, mai potrivit, mai valoros şi MAI ALES, MAI UMAN - e ptentru oameni. turnuleţele astea, clădirile de birouri din sticlă nu sunt pt. oameni. doar îi bagă pe toţi la cutie, pe sistemul semidoct american. mai puneţi mâna pe o carte înainte să vă ia gura pe dinainte. NU ÎMI PLACE! E INFECT PROIECTUL!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...