Văd că toată lumea a sărit în cârca lui Ponta, şi a PSD, pentru că vor să-l schimbe pe Geoană de la conducerea Senatului. Argumentul? Astfel pierd ultimul bastion al rezistenţei în faţa puterii. Zău? Aşa o fi?
La ce le-a folosit faptul că-l au pe Geoană la şefia Senatului? Au reuşit să împiedice adoptarea a măcar unei legi anti-sociale, fie că este vorba despre educaţie, sănătate, muncă, pensii, protecţie socială? Au reuşit să împiedice abuzurile puterii? A reuşit Geoană să împiedice hemoragia de aleşi ai PSD, care s-au dus la UNPR, sau a stimulat-o, cei mai mulţi fiind oamenii lui? Cât de combativ împotriva puterii a fost Geoană?
Deşi ştiu multe din interiorul PSD, tema nu mă interesează. Ori cu Geoană, ori fără Geoană, PSD nu poate stabili agenda publică, pentru că nu are cum. Ar trebui, de fapt, să nu mai ceară postul de preşedinte al Senatului, şi să înceapă o opoziţie dură, radicală, pentru că oricum legile electorală, a regionalizării, a Bugetului, vor trece cu ajutorul uneperiştilor. Acum este momentul să părăsească Parlamentul. Şi să se concentreze pe munca organizatorică, în teritoriu, să canalizeze votul negativ în favoarea lor, a programelor lor politic şi electoral.
Trebuie să recunoaştem că în Parlament nu mai există nicio miză. A devenit un simplu spanac decorativ, o mizerie care dă aparenţe de legitimitate democratică regimului uni-personal al lui băsescu. Dacă PSD rămâne în Parlament, nu are nimic de câştigat, ci doar de pierdut. Acum bătălia se va purta pe stradă, în pieţe, oriunde un politician îşi poate face auzită vocea de către cei care contează: cetăţenii confruntaţi cu problemele supravieţuirii.
Oricum politica românească e o formă fără fond. Acum devine şi o formă fără formă, ca să zic aşa...
4 comentarii:
Geez .. Hai cu instigare la anarhie .. Asa se face politica ?!.. Jenant
În toată nebunia asta târzie pentru un singur aspect sunt necăjit.
Pentru calitatea umană deosebită a multora din cei care au stat în spatele lui Geoană, la al doilea tur în alegerile de tristă amintire, când am crezut, cu disperare, că-i posibil să scăpăm de tiranosaurus...
Deh, prin filme se zice ca they don't have what it takes. Cu tristete spun, adevar graiesc voua, numai Voda are. Pe bune... Nu ma umple de fericire situatia asta, da' pot sa spun ca in afara de Voda, care-si face pohta cu toti, restul "politicienilor" sint fie javre de maidan, fie gaini plouate, fie babe timorate, fie betivi abia treziti, speriati ca nu-si aduc aminte ce le-o fi iesit pe gura la betie, si-i da frantuzoaica afara... Mediocritatea asa arata, si o stim de la Caragiale. Ar fi avut modele bune si in ziua de azi.
Franks promite cresterea salariilor si pensiilor la mijlocul anului viitor, “daca lucrurile merg bine”. Ati retinut, la jumatatea anului viitor, nu mai devreme, nu mai tirziu. Daca lucrurile merg bine…pentru el? Ce inseamna ca lucrurile sa mearga bine? Are jupinu’ Komisar Sef si o lista de criterii tinta? Sau candideaza in alegeri la anul in Romania? Banuiesc din partea Partidului FMI.
Mult mai simpatica a fost declaratia sa cu schimbatul managerilor companiilor de stat -”baietii destepti” care fac profituri nemeritate – cu manageri “privati”. Haida’ dom’ Franks, nu mai vindeti castraveti gradinarilor!
http://www.mediafax.ro/economic/franks-salariile-si-pensiile-vor-fi-majorate-limitat-la-mijlocul-anului-daca-lucrurile-merg-bine-8947953/
http://www.mediafax.ro/economic/franks-trebuie-sa-scapam-definitiv-de-un-sistem-in-care-baietii-destepti-au-profituri-nemeritate-8948002/
Trimiteți un comentariu