vineri, 11 noiembrie 2011

Reaua-credinţă a anti-corupţiei: cazul Cluj



Pupincuriştii băsescieni exultă: lupta anti-corupţie funcţionează ca unsă! Uite ce se întâmplă la Cluj! Uite cum cad capetele! Arestări peste arestări, circul mediatic la apogeu, slavă Iubitului Conducător!

Lumea se bucură degeaba. E vorba despre o reglare de conturi mafiotă, în care instituţiile statului fac oficiul de "killeri plătiţi". S-a încins tărâţa în nişte unii, sau ăia de fură arestaţi uitaseră tabla împărţirii, şi era nevoie de lecitina bulăului, pentru a le reveni memoria. Dracu' ştie.

Ar mai fi două observaţii: prima priveşte activismul DNA. Se uită că peste vreo două luni expiră mandatele din fruntea Parchetului General, respectiv DNA, al başchetbalistei şi al lui Danel. Dacă başchetbalista este la cap de linie, nu mai poate candida, Danel poate, la şefia Parchetului General. Iar arestările în forţă, ofensiva asta "anti-corupţie", cu ordin de zi de la Cotroceni, fac parte din campania lui electorală. 

A doua observaţie: înţeleg că la deputatul PDL Petru Călianu, ce coincidenţă, tot din Cluj, au loc percheziţii. Pentru care nu există nici acordul Camerei Deputaţilor, nici acordul lui Călianu. Este un abuz şi o gravă încălcare a Constituţiei şi legilor. Oricâtă greaţă mi-ar provoca musiu Călianu, nu pot accepta ca ţuluşii să încalce drepturile şi libertăţile cetăţeneşti, indiferent de pretext sau de persoană. Şi aşa am ajuns să trăim într-un stat poliţienesc, unde toţi se şterg cu Constituţia la cur. 

Din "lupta anti-corupţie" lipseşte ceva esenţial: bună-credinţa. Nimic nu se face cu bună-credinţă, cu imparţialitate şi profesionalism. Nu, totul este calcul de oportunitate, totul este joc al intereselor, care nu au nimic cu servirea binelui public. Din păcate...   

3 comentarii:

Doru spunea...

"Lecitina bulăului" e o cale îndelung verificată şi cu rezultate mai mult decât scontate ...

clerc spunea...

Prietene Constantin, afacerea Apostu nu este decit o incalzire, un preambul la mega-afacerea Oprescu, o operatiune care se pregateste pe indelete.
Ideea e simpla si se adreseaza trepanatilor oranj si majoritatii pupatoare de moaste sfinte: iata, organele delupta anti-coruptie isi fac datoria, n-au mama n-au tata, intra inclusiv pe teritoriul PDL - cita obiectivitate, echidistanta si profesionalism! Iar apoi il tragem pe linie moarta pe Oprescu, dupa ce-l legam, si-l pregatim pe Piedone, urmatorul in sondajele de opinie la Bucuresti! Iat cine ia Bucurestiul...
Simplu si genial, nu?

fireworks spunea...

treaba cu Calian a fost doar o porcarie de gluma intre ziaristi...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...