marți, 29 noiembrie 2011

Marea ipocrizieO nefericită din Marea Britanie a făcut o criză de nervi într-un mijloc de transport în comun, proferând, zice-se, injurii rasiste, de genul "Plecaţi de unde aţi venit!". Ca de obicei s-a găsit un nene cu telefonul, care a înregistrat o parte din "spectacol", fără să rezulte de unde a pornit scandalul şi dacă nu cumva tipa răspundea la o provocare. Oricum toţi s-au înjurat ca la uşa cortului!

Urmarea: după publicarea pe YouTube a înregistrării, tipa a fost arestată de vigilenta poliţie engleză. Care face pe mortu'n păpuşoi ori de câte ori presa britanică se dezlănţuie împotriva românilor. Vezi Doamne, libertatea de exprimare! Da, dar ea e selectivă? Dacă injuriile rasiste aparţin jurnaliştilor, e libertate de exprimare, dacă una în tramvai îşi varsă oful(incorect politic) e crimă, şi trebuie arestată? Păi, cine face mai mult rău: jurnalistul, care manipulează şi asmute opinia publică împotriva unor etnii, sau ăla care spune ce are pe suflet câtorva oameni? Şi nu doar în Marea Britanie se întâmplă asta: campanii de presă rasiste, anti-româneşti, sunt prezente şi în Franţa, Italia, Danemarca. 

Ce-mi place mie ipocrizia! 

2 comentarii:

Karakas spunea...

Era pe vremuri, cred dintr-o sceneta un verset care ironiza soarta noastra sub ocupatie sovietica: "Davai ceas, davai sotie, harasho tovarasie".

Pai sovieticii erau mici copii ca vroiau doar ceasul si nevasta. Probabil versetul ar trebui rescris astfel:

Gimme your "plai", gimme your "rai"
We are partners till you die...

vgeorgicas spunea...

Si daca pui la socoteala ca cesuri intr-un sat nu erau nici trei patru, din acela de masa, daramite pe mina, nu prea aveau rusii pe cine sa jefuiasca.

Lumina nu mai vine de la Vest: eșecul Americii.

  Întâlnirea de ieri, de la Geneva, a lui Joe Biden cu Vladimir Putin oficializează eșecul politicii externe post-belice a Washingtonului, d...