marți, 29 noiembrie 2011

Marea ipocrizie



O nefericită din Marea Britanie a făcut o criză de nervi într-un mijloc de transport în comun, proferând, zice-se, injurii rasiste, de genul "Plecaţi de unde aţi venit!". Ca de obicei s-a găsit un nene cu telefonul, care a înregistrat o parte din "spectacol", fără să rezulte de unde a pornit scandalul şi dacă nu cumva tipa răspundea la o provocare. Oricum toţi s-au înjurat ca la uşa cortului!

Urmarea: după publicarea pe YouTube a înregistrării, tipa a fost arestată de vigilenta poliţie engleză. Care face pe mortu'n păpuşoi ori de câte ori presa britanică se dezlănţuie împotriva românilor. Vezi Doamne, libertatea de exprimare! Da, dar ea e selectivă? Dacă injuriile rasiste aparţin jurnaliştilor, e libertate de exprimare, dacă una în tramvai îşi varsă oful(incorect politic) e crimă, şi trebuie arestată? Păi, cine face mai mult rău: jurnalistul, care manipulează şi asmute opinia publică împotriva unor etnii, sau ăla care spune ce are pe suflet câtorva oameni? Şi nu doar în Marea Britanie se întâmplă asta: campanii de presă rasiste, anti-româneşti, sunt prezente şi în Franţa, Italia, Danemarca. 

Ce-mi place mie ipocrizia! 

2 comentarii:

Karakas spunea...

Era pe vremuri, cred dintr-o sceneta un verset care ironiza soarta noastra sub ocupatie sovietica: "Davai ceas, davai sotie, harasho tovarasie".

Pai sovieticii erau mici copii ca vroiau doar ceasul si nevasta. Probabil versetul ar trebui rescris astfel:

Gimme your "plai", gimme your "rai"
We are partners till you die...

vgeorgicas spunea...

Si daca pui la socoteala ca cesuri intr-un sat nu erau nici trei patru, din acela de masa, daramite pe mina, nu prea aveau rusii pe cine sa jefuiasca.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...