vineri, 11 noiembrie 2011

Sulfino, fă!



Sulfino, fă! Lasă dracului pupatul curului lui boc, că nu de asta eşti ministru! Nu te amăgi: boc nu e mai bun nici decât Papandreu, şi nici decât Berlusconi. Ăia măcar au habar de economie. Voi, nu! Orice dobitoc ştie să taie cheltuieli, în numele "austerităţii". Dar asta nu înseamnă nimic! Nu aşa se gestionează o ţară. Şi nici nu-ţi trebuie cine ştie ce mare curaj pentru asta: în România mămăliga explodează doar de două ori pe secol. În secolul trecut a explodat în 1907 şi în 1989.  Până la viitoarea explozie mai e vreo juma' de secol.  Deci nu riscaţi nimic.

Madam! Ai uitat că eşti ministrul Muncii? Vezi că mor aproape zilnic oameni în accidente de muncă. E jale! Munca la negru e mai vioaie ca oricând. Ăstea sunt treburile tale, nu tămâiatul şefilor. Are cine să-i pupe în cur: e ţara pupincuriştilor din vocaţie. Sau ai uitat? Ocupă-te dracului de problema asta, şi de celelalte, că ministerul tău nu e chiar staţiune de odihnă. E de muncă, fă, nu de stat prin simpozioane!

PS: aud mai des de liderii de sindicat din comunicatele DNA, decât din acţiuni revendicative, proteste sau greve. Deşi se îngroaşă gluma cu accidentele de muncă, sindicatele tac mâlc. Ţara formelor fără fond...

Un comentariu:

Anonim spunea...

Sa-i ceri Sulfinei sa stavileasca accidentele de munca pare sa fie echivalent cu sa-i fi cerut sa opreasca inundatiile din Banat in 2005. Atunci, ca ministru al Mediului, ea topaia pe dig in cizmele-i galbene, dand indicatii, in timp ce pompele unguresti faceau treaba. Si ne salvau regiunea.
As putea povesti aici romane intregi despre asta. Dar are rost?
Il las pe Constantin sa traga concluziile, oricum este mai priceput la scris ca mine...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...