vineri, 18 noiembrie 2011

Mi-e silă!



Linşaj mediatic pe A 3 în legătură cu transportul lui Vereştoy Chereştoi la Bucureşti. Să ne înţelegem bine: senatorul UDMR era accidentat. Era în spital, aşteptau să-l stabilizeze. Avionul, venit de la Bucureşti la Cluj pentru a lua un copil de 4 luni(apropo: cât spaţiu ocupă gâgâlicea aia?) cu arsuri, a aşteptat să vină şi senatorul. Toată lumea îl înjură pe senator, că e nesimţit. De ce e nesimţit? A luat el deciziile?  

Copilul nu era transportat dacă starea lui nu era stabilă. Era intubat, ventilat, probabil şi puternic sedat. Pus într-un dispozitiv special de transport, oricum nu pe targă, probabil într-un incubator. Că a stat o oră în plus într-o ambulanţă, dotată cu tot ce trebuia pentru resuscitare(că altceva nu-i puteau face nici în avion, dacă lucrurile mergeau prost pentru el) nu i-a pus cu nimic viaţa în pericol. Dacă era aşa, medicii puteau decide să se întoarcă la spitalul din Cluj(deşi probabil Clujul nu are secţie de arşi pentru copii atât de mici, de aceea l-au trimis la Bucureşti). 

Ideea de la care au plecat toţi idioţii din studioul A 3(vreo trei politicieni!) este că politicianul nu e om! Că el merită tot dispreţul celorlalţi. Dacă era ceva de criticat, apoi aveau ce critica: de ce Clujul nu are secţie de arşi pentru copii, de ce pe drumurile româneşti se întâmplă atâtea accidente, de ce un senator al României nu are încredere în spitalele şi medicii din Cluj, de ce, de ce, de ce.

Mi-e greaţă de stilul ăsta de a face politică şi de a duce o discuţie publică. E o mizerie, moral vorbind. Indiferent ce ar zice unii, şi indiferent cât i-am urâ pe politicieni.

3 comentarii:

Fluieratorul spunea...

A3 ar avea o voce veritabila, dar cu mizeria morala stau super-prost in ultimul timp... Si "antenistii" si invitatii. Zdranganeala cu surle si trimbite tine cont de politica editoriala pe la ei mai nou. Nu ca ar fi alternative in jur, ca nici de galesii de pe la celelalte posturi nu mai am chef...

vgeorgicas spunea...

Ca Verestoi Atila a meritata lisajul mediatic, nu discut. L-a meritat. L-am cunoscut. De aceea vorbesc, adica scriu.
Pentru o amatrita de fractura de mina sau de picior, putea ramine la Cluj. Nu avea de ce sa-l duca la B. Clujul este unul dintre cele mai bune centre medicale din Romania. In multe privinte superior Bucurestiului. Transportul s-a facut numai pentru fite.
Cit priveste copilul, nu prea cred ca i-a facut bine sa stea atita vreme intr-un tranzit prelungit. Era stabil, doar ca necesita niste gesturi care cu cit s-ar fi facut mai repede, cu atit i-ar fi fost mai utlie.

Emigrant spunea...

Am inteles. Daca-i vorba de basescu mondialu, nuty curdefier sau gasca lor, dl liberal de stanga e neiertator.In schimb, daca-i vorba de nastase 4case, sau cherestoy atila, adica de propria gasca de mafioti si cocalari, dl liberal de stanga este scirbit si indignat de linsajul mediatic.
Dupa aia se intreaba prin alte postari pe blogul personal de ce romania a ajuns in halul de descompunere actual.
Da chiar.
Oare de ce?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...