miercuri, 16 noiembrie 2011

O statistică macabră, dar necesară


Sunt indignat de tăcerea societăţii româneşti, a partidelor, sindicatelor, căcatului numit societate civilă, în legătură cu accidentele de muncă. Ce vedem noi la televizor este doar o mică parte din ceea ce se întâmplă în România în materie de condiţii de muncă. Se lucrează în condiţii incredibil de precare, în medii toxice, fără echipamente de protecţie, fără măsuri minime de asigurare a securităţii vieţii, cu scule defecte, cu instalaţii şi utilaje defecte. Profit cât mai mare cu cheltuieli cât mai mici. E suficient să mă uit la năucii care lucrează la reabilitarea termică a blocului. Şi ăştia au condiţii de cinci stele, din ceea ce-mi spun.

Din aceste motive am deschis o rubrică, macabră, dar necesară: statistica morţilor şi răniţilor în accidente de muncă. Ştiu şi eu, o dată şi o dată va putea servi la un proces al proastei guvernări. O găsiţi în bara laterală a blogului.

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...