Am scris nu cu multă vreme în urmă despre felul în care noile construcţii, gen puţe de beton şi sticlă, organizează spaţiul din jurul lor. Mi-am zis că ar fi nedrept să nu pomenesc şi despre starea jalnică a spaţiilor publice deja existente, şi care au însemnat ceva în Bucureşti. Cum aveam treabă prin centru, la prima oră, m-am oprit la fosta "Romarta copiilor". Zona arată jalnic, mizerabil. Pavajul din pavele e desfundat, nişte idioţi au pus cazanele alea hidoase de gunoi, care nu-şi au aici rostul, în afara faptului că devin suport pentru afişe lipite aiurea, un soi de auto-laborator de măsurat poluarea zace degeaba, plin de praf şi de mizerie, panourile de reclamă arată cum arată, deşi nu tot atât de multe, sunt suficiente cabluri care să te enerveze. În fundal se vede Hotelul Bulevard, în stadiu final de renovare(bună-rea, vom vedea), iar în spatele lui un bloc mizerabil, cu o cârpă soioasă pe post de stindard, care fâlfâie sinistru în bătaia vântului. De ce ai zăbovi mai mult în zonă?
Dacă aş putea alege, aş alege ca zona să arate ca în 1953, înainte de a fi fost construit blocul "Romarta copiilor". Nici cu blocul construit zona nu arăta rău, vezi fotografia trei. Dar în loc să însemne un progres, anii din urmă au făcut să apară un ghiveci mizerabil şi respingător, care inspiră doar dor de ducă.
Aveţi aici mai multe fotografii ale zonei, făcute de mine în această dimineaţă.
Un comentariu:
E foarte limpede-: daca in materie de cladiri noi nu exista nicio preocupare pentru crearea de asa zise spatii urbane,din pacate sunt distruse fie voit, fie prin neglijenta şi putinele rămase...iar linţoiul ăla parcă fâlfâie a pagubă pe blocul din fundal.
Şi suntem în mieyul Bucureşti-ului !
Trimiteți un comentariu