duminică, 27 noiembrie 2011

Lovitura de stat merkozyană



Apocalipsa după euro vine până de Crăciun! Ne-o spune Jacques Attali, fost şerpaş al lui Mitterand, fost şef al BERD şi unul dintre cei care sunt vârâţi până peste cap în jocul subteran al fiarei merkozyene, care vrea să pună gheara pe conducerea UE şi să o facă un soi de CAER, în care ei, francezii şi germanii,  comandă, restul se supune.

Boii ăia de englezi, care cred că dacă sunt o insulă, se pot descurca mai bine de unii singuri, participă şi ei la jocul ăsta mediatic, turnând gaz peste foc: MAE englez este pregătit să repatrieze englezii, în caz de violenţe în Europa, pe motiv de prăbuşire a euro.

Toată nebunia asta apocaliptică nu este decât o perdea de fum, la adăpostul căreia se petrece un soi de lovitură de stat merkozyană, care presupune punerea între paranteze a întregului eşafodaj constituţional european, prin schimbarea tratatelor europene, şi introducerea de reguli care golesc de suveranitate naţiunile membre.

Să fim serioşi! Nu se prăbuşeşte niciun euro! Germania şi Franţa ar avea cel mai mult de pierdut! Iar dacă acum Germania are proasta inspiraţie să declanşeze un al treilea război pe continent, pentru că aşa vrea muşchii ei, să conducă Europa, să-i impună viziunea ei contabilă asupra viitorului, ei bine, va fi ştearsă definitiv de pe hartă. Nu va mai exista! Nimeni nu va mai avea milă de nemţi.

De fapt, pauza de democraţie în Europa s-a terminat! După modelul hegemonilor sovietici  şi americani, pe fiecare continent câte o naţiune mai răsărită visează să aibă alte naţiuni supuse, să trăiască din renta pe care o oferă poziţia de hegemon. Simplu. Cei doi tâlhari, cuplul franco-german, şi-au zis că împreună pot reuşi ce n-ar reuşi pe cont propriu. Şi se pare că le merge. Englezoii mizează pe relaţia lor specială cu americanii, şi nu le prea pasă de Merkozyland. Italia şi Spania sunt prea ocupate să iasă din rahat, pentru a mai protesta împotriva raptului de democraţie, celelalte ţări sunt deja dependente de cele două puteri, iar Rusia stă şi se gândeşte la următoarea mutare pe drumul spre refacerea URSS.

Orice s-ar zice, trăim vremuri interesante, şi nu ne plictisim. Cel mult poate să ne ia dracu. Dar cui îi pasă?

4 comentarii:

Anonim spunea...

http://media.nybooks.com/strauss.html

referitor la articol reiese ca nu te-ai prins de schema. e una veche si-ti dai seama din unele analogii cu evenimente din trecut. altfel conflictele aduc bani siguri nu-i asa? in europa scopul este clar: distrugerea satelor si natiunilor europene. de ani de zile populatia este schimbata prin impingerea masiva al unora de pe alte continente. intreaba daca romanii ar vrea 800 euro de familie casa si mincare sa vedem citi amatori gasesti! ei astea sint conditiile pt emigrantii noi in europa de pe alte continente!!! intelegere cu ei nu exista pentru ca nu se poate din cauza diferentelor f mari. prntre altele sint f obraznici agresivi dornici de razbunare. deci miza este pe un haos generalizat si pe lupte de strada gen fiecare impotriva oricui. baietii s-au pregatit de mult si si-au dat deja legile de care au nevoie exact pentru o asemenea situatie dar voi nu sinteti in stare sa vedeti nimic. nu uit ca nu cu mult timp in urma erati convinsi ca emlgatorii se gaseau numai in mincarea pentru voi. bine eu n-as fi avut nimic impotriva sa va indoape numai pe voi taranii flotanti atotstiutori si mari amatori de vest care fara ceausescu ati fi ramas la voi la tara sa traiti mai departe cu gainile voastre. pacat ca omul vostru pentru ca era tot taran va dat posibilitatea sa avansati social prin intermediul scolilor gratuite! uite cum ati distrus totul si ati facut de ris atit tara cit si poporul roman! oricum o lume intreaga si-a dat seama de maretul caracter taranesc si marea inteligenta de care dispuneti voi.

Karakas spunea...

O lume complicata, si evident, interesanta, dar, dezamagirea e mare pentru Europa. Cind oameni de stat, mari bancheri, vorbesc despre destramarea UE, probabil ca ceva e prin aer, un fel de virus, care le ia mintile la multi. Modul catastrofal cum se pune problema, si neputinta de a iesi din cercul vicios, sunt rezultatul acestui sistem global financiar-bancar capitalist, care este defect de la origini.

Cind politicienii nu mai au raspunsuri credibile la intrebari simple, oamenii inteleg ca ceva e putred in sistem.

Zeitgeist Addendum (2008) explica bine de ce sistemul monetar e menit sa cada. Il gasiti pe youtube.

Karakas spunea...

Va recomand sa urmariti pe John Perkins, un fost hit-man economic, un om al sistemului, desprins de sistem:

http://youtu.be/TFC18pFvo1g


PS: Romania este o tara cu conducatori "fezandati", care joaca, dar nu hora unirii. Nici nu mai e o tara, e o zona coloniala.

Mircea Hamza spunea...

Din pacate pentru noi, indiferent ce vor face liderii UE, aceasta va fi folosita de guvernantii nostri ca o scuza pentru esecurile lor si ca o buna acoperire pentru hotiile prezente si viitoare. Cine fura in PDL? Raspuns corect: toti. http://mirceahamza.com/?p=1520

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...