marți, 8 noiembrie 2011

Eu ţin cu Berlusconi!



După Papandreu şi Berlusconi se pregăteşte să spună "pa!" funcţiei de prim ministru. Indiferent ce se spune despre el,  Berlusconi nu are un bilanţ prost în materie de economie. Italia o duce rău doar în mintea speculanţilor, care, ca şi în cazul Greciei, au o agendă diferită de cea a italienilor. Mă repet: problema nu este mărimea datoriei publice a unei naţiuni, ci capacitatea acelei naţiuni de a produce resursele necesare pentru plata ei. Spre deosebire de Grecia, Italia are capacitatea de a-şi plăti datoria, pentru că structura economiei îi permite acest lucru.

De ce trebuie să plece Berlusconi? Simplu: pentru că nu acceptă mânăriile celor doi derbedei, Merkel şi Sarkozy, care fac orice pentru a se pune la adăpost, cu preţul distrugerii celorlalţi, chiar şi cu preţul distrugerii UE şi a zonei euro. De asta a trebuit să plece şi Papandreu. Nu se admite nicio opoziţie: cine iese din rând, cine nu ascultă de cei doi, este executat fără milă. Doar că această execuţie este şi o pedeapsă colectivă: pur şi simplu italienii şi grecii, şi alţii ca ei, rămân practiv fără apărare în faţa unei pedepse colective. Cei care le vor lua locul lui Berlusconi şi Papandreu vor executa orbeşte ordinele "pieţelor" şi pe cele ale  monstrului numit Merkozy. Mai mult, dacă se dovedeşte că va avea continuitate, existenţa "grupului de la Frankfurt" pune în pericol democraţia la nivel european. O Europă unde bate vânt de totalitarism, cu miros de praf de puşcă.

Dacă ne uităm un pic în urmă, vom mai vedea câteva cazuri de pedepse colective. Unul este cel al României. Vă reamintesc că după Revoluţie România a fost drastic pedepsită de "pieţe" şi de FMI, de BM, pentru că şi-a plătit datoriile sun Ceauşescu. Poate că n-ar strica să revedeţi istoria reluării legăturilor noastre ce FMI şi cu BM, preţul pe care l-am plătit pentru a fi reprimiţi în clubul "guguştucilor" buni de jumulit, şi ce au păţit toţi cei care au gestionat la începutul anilor '90 relaţia cu FMI.

Eu, unul, votez cu Berlusconi. Că nu sunt trepanat, să cred tot ce spune propaganda acelui grup de interese nelegitime, ce cuprinde şi guverne, şi agenţii de rating, şi bănci, şi speculatori financiari, care s-au aliat şi împreună atacă nişte naţiuni şi nişte economii, din motive diferite, dar cu un scop comun: să le ia banii. Sub Berlusconi Italia nu a vrut să se lase jefuită. cum n-au vrut şi alţii, dar fără folos. Acum sunt luaţi unul câte unul, după ce i-au dizlocat, i-au ameţit, i-au slăbit.

În ăst timp noi ne ţinem de tâmpenii, iar România e condusă de Franks, care mârâie şi dă ordine, nu-i place că BNR a redus dobânda de referinţă, de parcă inflaţia în ţara asta de căcat vine din cele 0,25% cu care a fost redusă, vrea linişte, nu gălăgie, în politică, şi, ca mâine, va vrea şi regimul partidului unic, care, nu-i aşa, e cel mai stabil şi mai eficient, nu costă, şi nici nu face gălăgie!

Încotro se îndreaptă lumea asta, totuşi?   

10 comentarii:

Arogantu' spunea...

Splendida ingemanare - MERKOZY !

Fluieratorul spunea...

Ei, pina acum faptul ca de fapt politicienii de la noi executa ordine din afara n-a fost atit de vizibil. Eu cred ca asta se intimpla din '90 incoace, ca noi votam degeaba, si de fapt conduce cine vrea "Inalta Poarta" sa conduca, si acum tupeul cu care dl. Franks da ordine si derbedeii care ne conduc le executa cu spinarea plecata ne arata clar care a fost si este starea de fapt.

Unele tari din lume se indreapta spre viitor. Nu si noi, care ne indreptam spre statutul nostru traditional din toata istoria, acela de stat vasal, condus de ciocoii noi, facuti dupa chipul se asemanarea celor vechi, care pentru buna stare a fundurilor lor sint in stare sa-si vinda si mama.

Shadow spunea...

Orice ma puteti face sa cred doar ca Herman Van Rompuy ar fi cine stie ce "duda" in grupul de la frankfurt.
E doar umplutura care nici macar nu stie sa zambeasca frumos precum rehn.

PS. Un alt grup de interese nelegitime care a luat ostatica Italia ani de-a rand a fost cel patronat de berlusconi si s-a numit "lega nord".
Cat despre mazeta franks care nu are decat sa se sfatuiasca cu guvernul dar in nici un caz nu are de ce sa intervina in politica si in functionarea BNR nu am ce sa spun decat cauta si el "vinovati" pt incompetenta sa si a colegilor sai.

Ștefan A. spunea...

Domnule Gheorghe . Macar priviti cum a crescut datoria publica italiana sub conducerea guvernelor Berlusconi . Incepind cu 1994. Cum in ultimii 3 ani a negat in toate formele existenta crizei mondiale cu efecte in Italia . Puteti si studia cum a realizat ultima manovra economica .Inceputa cu 15 miliarde euro "pentru a asigura stabilitate" , a fost refacuta urgent ajungind la 25 miliarde " pentru a pune la adapost viitorul Italiei" , ulterior din nou refacuta la 45 miliarde euro " la cererea UE" si din nou recalculata la 65 miliarde de euro "pentru a grabii paritatea bilantului de stat in 2013". Care in realitate va fi tot pe deficit in 2013 dar la 0,2 % PIB si in 2014 cu deficit programat de 0,4% PIB . Inteleg ca visati la o conspiratie mondial europeana dar cind esti pina peste cap in datorii si te prefaci ca tot este ok , cineva trebuie sa sune clopotelul de alarma . Oricum , greu de crezut ca al doilea bogat din Italia a intrat in politica in 1993 de dragul "boborului" cind avea datorii la banci de 1,5 miliarde euro (echivalent in lire de atunci, 3.000 miliarde lire ) si absolut nici o garantie data in schimb . PS . In acea perioada bancile italiene erau inca in proportie de 90 % proprietate de stat .

Fluieratorul spunea...

Se pare ca Romania isi mareste participatia la FMI cu 900 de milioane de dolari, daca am inteles bine... Am zis eu ca o sa-i platim nota cu virf si indesat d-lui Franks, care ne conduce biruitor. Mindra corabia, mester cirmaciul!

Béranger spunea...

Merkozy, A Beautiful Friendship (10 poze) — al patrulea Reich arată cam penibil.

Pe de altă parte, The lies of Merkozy:

«Mrs Merkel and Mr Sarkozy are outrageous liars. There is another option for Greek people:

3. they don’t pay their debts to banks and rich people, and they stay in the Euro zone.

It’s as simple as that: nothing in European treaties can force a country to leave the Euro zone. And nothing in these treaties can force a country to honor their bonds. Greece is a sovereign state and, as such, can choose not to honor its sovereign debt. And choose to stay in the Euro zone: why would they want to go out? What does it have to do with the currency those bonds have been emitted in? If California were to cease payment of its public debt (something not likely to happen at all, hmm?), would it have to abandon the Dollar?»

Cât despre domnul Bunga-Bunga, nu știu de ce s-a hotărât să demisioneze tocmai acum. O fi obosit și el...

Gabriela Savitsky spunea...

Şi Sarkomerk e o variantă. :)

Karakas spunea...

In SUA administratia vrea sa ajunga la un "deal"/compromis cu bancile care au facut prostioare, desi 3 district attorneys (procurori) se opun. Este aici o intreaga dezbatere despre relatia guvern/administratie-banci, responsabilitate si legalitate. In final, o discutie deapre capitalism si statul de drept cu efecte sistemice globale.

http://www.nytimes.com/2011/11/09/opinion/letting-the-banks-off-easy.html?_r=1&ref=global-home

Anonim spunea...

Multumim. Foarte interesant.
Stiti cumva o sinteza a relatiilor Romaniei cu FMI? Caut una de ani de zile.

Constantin Gheorghe spunea...

Sincer, nu ştiu să existe una completă, de la origini până în prezent. Sunt nişte lucruri pe siteul FMI, la capitolul "România".

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...