joi, 18 iunie 2009

Se întâmplă şi la alţii

Nu că asta mi-ar produce mari satisfacţii. Nu simt nicio bucurie când văd că a dat colţul şi capra vecinului. Dar trebuie să fim conştienţi că probleme cu justiţia au toate ţările europene, şi păstrând scala, sunt la fel de grave ca şi ale noastre. Peste tot lipsesc banii necesari unui act de justiţie tot mai scump, pentru că lumea în care trăim este tot mai complexă, printre altele. Peste tot Justiţia are probleme cu recrutarea şi pregătirea judecătorilor şi procurorilor.
Aşa că poate mai lăsăm isteriile mediatice şi discursurile cretinoide ale lui Băsescu pe tema "justiţiei" şi vedem care sunt cu adevărat problemele din domeniu şi le şi rezolvăm.
Puţin balsam pe mândria noastră naţională, în cazul în care mai există: "Le Conseil de l'Europe classe la France au 35e rang sur 43 pour son effort en faveur de la justice, derrière des pays comme la Moldavie et la Roumanie."

Un comentariu:

Béranger spunea...

Jizăs Craist! Ştiam noi că Franţa funcţionează din inerţie, dar chiar aşa...

Nu mai există progres, tovarăşi. Deja din '80 încoace societatea (şi la ei) a luat-o pe pustii.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...