vineri, 19 iunie 2009

Laszlo Tokes pentru noi/Este Brejnev doi!

Pentru cei care nu ştiu, doctrina Brejnev este cunoscută şi drept doctrina "suveranităţii limitate". Cu alte cuvinte, Moscova spunea ţărilor satelit: "faceţi ce vreţi, cu condiţia să vrem şi noi!"
Aflat după cai verzi pe pereţi la Washington, lui Laszlo Tokes i se scoală doctrina: "Trebuie luptat pentru obtinerea dreptului la autonomie al minoritatilor maghiare de peste granite, pe baza suveranitatii limitate si prin construirea sistemului de autonomii."
Şi mai predică avocatul Diavolului: "Din cauza politicii actuale ungare fata de minoritatea maghiara, maghiarimea este ca o armata imprastiata. Daca se va strange insa laolalta si va sti sa-si uneasca fortele, atunci ea se va transforma intr-o armata capabila sa loveasca". Pe cine să lovească, NE-sfiinţia voastră? Nu detaliaţi?
Bun, să n-o lungim: acest ipochimen reprezintă România în PE, nu Budapesta, nu Moscova sau Washingtonul. S-a încins tărâţa hegemonică în el? Nu-l răcorim, cerând invalidarea mandatului de eurodeputat? Ce ziceţi, punem de-o cooperativă în acest sens?

4 comentarii:

Béranger spunea...

Tovarăşul Brejnev a fost tare că i-a dat prin cap idea de a şi ideologiza motivul intervenţiei în Cehoslovacia («Când forţe ostile socialismului încearcă să abată dezvoltarea unei ţări socialiste către capitalism, aceasta nu este doar o problemă a acelei ţări, ci devine o problemă comună a tuturor ţărilor socialiste.»), dar eu prefer doctrina (neoficială) Nixon-Kissinger referitoare la America Latină, ilustrată prin atitudinea cu privire la alegerea socialistului Allende în Chile: cică «the issues are much too important for the Chilean voters to be left to decide for themselves» şi «I don't see why we need to stand by and watch a country go Communist due to the irresponsibility of its people.» Inutil de precizat că Allende nu era comunist, ci un socialist relativ moderat.

Tokes a fost şi va rămâne o scursură, un jeg.

Karakas spunea...

De acord cu revocarea mandatului de europarlamentar pentru Tokes. Exista vreo cale legala?

Parca Basescu zicea la impartitul de legitimatii de MEP ca toti europarlamentarii romani trebuie sa promoveze interese romanesti. De ce nu ii ia dom'le legitimatia inapoi?

geomarz spunea...

Popa cel reformat nu-i decît o mare hahaleră. De mult trebuia să-i ardă careva o bleandă peste ochi.
Dcă statul român ar fi acut co..e, l-ar fi exilat de mult şi l-ar fi scos în afara legi...

Andrei Gheorghe spunea...

Dap. O intrebare buna: cum se poate realiza aceasta reziliere?