joi, 18 iunie 2009

Măgarul şi poliţistul

O presă tot mai cretină face mişto gros de un poliţist, care scrie într-un proces verbal următoarele: nu se poate afla al cui e măgarul care a produs un accident, fiindcă "acest animal, respectiv măgarul, parcurge zeci de kilometri în căutarea femelei, pentru împerechere”.
Ce e de belit făsuiul aici? A spus poliţistul un neadevăr? Câte accidente similare, soldate cu morţi şi răniţi, nu s-au întâmplat, fără să se poată identifica proprietarii animalelor, lăsate de capul lor pe şosele de stăpâni inconştienţi?
Nu tot presa noastră tembelă a făcut un mişto crunt de decizia implantării cipurilor de identificare la animale, şi mai grav, a intrat în războiul dintre firmele care doreau să pună mâna pe afacere? Acum nu vrea să-şi asume nicio responsabilitate? Implantarea cipurilor nu era un angajament din procesul de aderare la UE? Uite că măgarul iubăreţ nu avea cip. Prinde orbul, scoate-i ochii!
Nu mai vorbesc despre faptul că, citind comentariile cititorilor, ajungi să iubeşti stilul prozei administrative a poliţistului.
Am doar două nedumeriri: de unde ştie poliţistul că măgarul parcurge zeci de kilometri pentru a se împerechea? Eu n-am găsit referinţe în "domeniu", dar dacă i-a zis veterinarul, de ce nu? Dar ce măgar potent era ăla, de vreme ce sezonul de împerechere la măgari începe prin aprilie, şi durează până prin iulie, iar el a dat colţul în septembrie, umblând după huţa-huţa! Cred că poliţistul avea şi umor! Iar măgarul n-avea calendar!

Niciun comentariu: