vineri, 19 iunie 2009

Cognac Quattro!

Am şi eu o slăbiciune(mă rog, mai multe!): emisiunile culinare. Şi când am timp, mă uit pe Euforia Tv. Azi am timp, aşa că, în loc să mă tâmpesc ascultând a mia oară banalităţile emise de "analiştii de după amiază"(după clasificarea lui Mircea Badea) trec pe Euforia, să văd reţete. Am crezut că leşin de râs. Un nene făcea clătite. Crepes Suzette, care va să zică! În reţetă se foloseşte, printre altele, şi un lichior de portocale, Cointreau . Şi ce apare scris pe ecran, la ingrediente? Cognac Quattro! Pasărea Mihai Viteazu! Vedeţi cam ce zace în subconştientul românului? Care sunt visele lui? Orice, numai 4x4 să fie!

3 comentarii:

Karakas spunea...

Off topic :) un link catre un articol foarte bun care ilustreaza ce inseamna capitalismul "de clan" si implicatiile modului in care clanurile isi desfasoara activitatile economice in conetxt global. E vorba de VW si Porche:

http://www.nytimes.com/2009/06/20/business/global/20iht-porsche.html?_r=1&hpw

Lulutza spunea...

:) Ghici ce anume s-a transformat in subtitrarea "Arsene si batrinul Lace"? Poate l-au angajat consilier pe junele Gugăl...

Constantin Gheorghe spunea...

Arsenic şi dantelă veche! Lulutza, eu am petrecut o parte din stagiatură luptându-mă cu fetele care terminaseră engleza şi care traduceau desenele de la BAC. Crede-mă, regret şi acum că n-am cules "perle". Făceam asta în clădirea unde îşi are acum sediul Antena 3, pe şoseaua Bucureşti Ploieşti. Dacă nu ştiai despre ce este vorba, când auzeai zeci de nebuni care izbucneau brusc în râs, ziceai c-ai nimerit la balamuc!
Să ne înţelegem bine: erau excelente pentru orice altceva, profesional vorbind, numai pentru traduceri tehnice, nu!