joi, 24 mai 2012

Noua generaţie de pupincurişti băsescieni



Este şocant să citeşti, sub semnătura unui tânăr, doctorand al Departamentului de Politică şi Studii Internaţionale de la Universitatea Cambridge, tot repertoriul propagandei băsesciene. Este jenantă lipsa de onestitate intelectuală a individului, Camil Roman, pe numele lui.

Înainte de orice, vreau să-i spun boului că "fracţionarea hidraulică" este un non-sens tehnologic. Procedeul se numeşte "fracturare hidraulică", deşi imbecilii din presă şi de prin alte locuri se dau în stambă cu "fracţionarea hidraulică". Fracţionarea catalitică în reactor este un procedeu folosit în petro-chimie, pentru a obţine, la diverse temperaturi, diverse produse derivate din petrol: benzine, motorine, etc. Şi pălinca e tot un soi de produs al fracţionării, în alambic. Încă unul care a căzut victimă sfatului lui băsescu, de a gugăli!

Trecem peste! Deşi prostul putea lua un dicţionar Oxford, să-l deschidă şi să se informeze! E de tot râsul şi ce i-au spus lui la ureche, pe şestache, ecologiştii britanici, anume că "fracţionarea hidraulică" nu e periculoasă pentru populaţie, dacă se face foarte lent! Idiotule, cum să se facă foarte lent? Fracturarea ESTE un procedeu violent, trebuie să spargi roca, să eliberezi gazul! Se face cu explozibili! Ei comprimă apa şi chimicalele, forţându-le să rupă roca.

Trecem şi peste asta. Drăguţă este teoria "loviturii de stat parlamentare", care vrea să-i taie coaiele Pulimii Sale. Nu, nu e o noutate. Cum spuneam, clişeele propagandei portocalii. Dar omul nostru, care face studii politice, nu are nicio greaţă cu faptul că vechea majoritate parlamentară, condusă de băsescu, a făcut practic imposibilă demiterea preşedintelui. Dacă acesta poate fi ales cu jumătate plus unu din totalul celor care se prezintă la vot, de ce ar fi demis cu o supermajoritate, jumătate plus unu din totalul celor cu drept de vot? Nu funcţionează principiul simetriei? 

Finalul articolului este apoteotic, şi de un ridicol sublim! " Nici un rege nu domneşte în mod inocent, spunea Saint-Just odată. Unii regi sunt însă mai inocenţi decât alţii...V-aş minţi dacă v-aş spune că cele enunţate mai sus reprezintă o surpriză pentru mine. L-am întâlnit cu mulţi ani în urmă pe Ponta şi de atunci nu am scăpat niciodată de un sentiment de stupoare: următorul Darth Vader al României, după Iliescu şi Năstase, va fi Victor Ponta. Un ucenic antrenat de multă vreme la pulpana acestora din urmă să preia ştafeta sistemului. Între timp s-a întâmplat însă din fericire „accidentul" Băsescu, iar acest accident a schimbat întreaga situaţie. Aşa am ajuns să scăpăm de Năstase, dar Ponta a adus corectura. Singura întrebare rămasă acum fără răspuns pentru mine, este: unde se află Forţa? Cine îl va învinge pe Ponta?" Bătrânul Jedi de la Cotroceni! Nu pe el îl pupi în cur, dulceaţă?

Prieteni! Ăsta, cu CV ul lui(că atât mai contează în ţara asta, restul: bun-simţ, profesionalism, carieră, moralitate, etc. cui îi pasă?) devine tânără speranţă a politicii româneşti, alături de MRU, Cristian Preda, Cotoa şi alte lighioane? Doamne fereşte şi apără!

4 comentarii:

Karakas spunea...

Ce este poate cel mai dezamagitor prntru un asemenea student este ca nu aduce nici un argument rational. Comentariile sale sunt pur politice. Atitudine "Kiss-ass" in cea mai pura forma . Al lui Basescu, evident. A spus si ceva interesant, demn de retinut? Nu cred...

De unde se vede ca Universitatule britanice scot si timpiti, spalati pe creier din start. Nu cred ca merita sa ne pierdem timpul cu specimenele astea scoase de matritza imperiala.

db spunea...

Nu e...tampit! Tampiti ne cred pe noi, ei sunt "destepti"! Base a statutat, vad ca, sistemul asta in politica: e alb - zii negru; e negru, zii alb, cu obraznicie, minti pe fata!Toti dupa el fac la fel, ba mai rau, au un tupeu imens, mint de rup!
Zic totusi mersi ca n-a spus ca daca se face incet... si apasat, nici n-o sa simtim futaiul!

Ken spunea...

@db
Ai fost total! ... am ras cu sughit la ultima fraza!
Treaba este ca viitorul Romanikii arata cam ca mucea asta. Multi dintre baietii astia sunt copiii de bani gata ai clasei politice rumanesti. Altii care nu-s, sunt dintre tinerii ambitiosi care vor sa iasa in fata oricum, chiar si pupand poale la greu, o bursulita cu aranjamente de la Woodrea ori alte eminente. Si ce se intampla azi prin universitati cu copiii astia plictisiti de toate si plini de ADD (attention deficit disorder), ti se scola parul pe cap! Eh, "ai nostri tineri" la .. London School invata ... Sa nu ziceti cumva ca vorba bardului nu mai e de actualitate!

Orice reconstructie/relansare trainica a unei tari incepe si de la invatamant, de jos in sus, un invatamant care reflecta obiectivele unei natii. S-ar putea sa sune ceausist, nu e! O zicea si un batran, dar excelent profesor clasicist intr-o carte care a scandalizat America la sfarsitul anilor '80, "The Closing of the American Mind" -- Allan Bloom, un alt fel de produs al Chicago, bun amic cu Saul Bellow.

PS Scaparam la IICCMER de eminenta cenusie! Ma mir ca nu ziceti ninic-nimic? : )

ANONIMUS spunea...

Papagalul stie sa faca "mumos"si nu e o mare scofala sa faci o facultate buna daca esti un om muncitor si foarte ambitios plus banii "babachii".Diferenta este de IQ-u si cultura generala.De aici o pletora de doctoranzi care nu au idei,au invatat ,tot si sunt pe cat de manierati si bine imbracati ,pe atat de usor idioti.N-au scanteia care te face sa spui ce trebuie exact atunci,cand poti face o gluma cu spirit nu o grosolanie,sa ai puterea de a glumii pe seama ta.si sa nu te enervezi cand esti ironizat ci chiar sa apreciezi o gluma buna.Restul este impostura,obedienta,si tintirea departe,dar la asemenea idiot, ajungi deobicei in aratura.Singurul lucru de laudat e ca acest savant in spe,are un umor involuntar de te omora de ras cu lacrimi.Rar vezi sau auzi de un asa netot.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...